Ζήσης Τζηκαλάγιας – Πολιτισμός- Βυζαντινό Μουσείο-Ξενία. Μαζί μεγάλο άλμα για την Καστοριά

Δυτική Μακεδονία

22/03/2021, 8:27 μμ

Την Τετάρτη 24 Μαρτίου θα σημάνει ένα νέο ξεκίνημα για τον πολιτισμό της Καστοριάς.Δρομολογείται η παραχώρηση του < Ξενία > στο Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να συμπληρώσει τον ρόλο που επιτελεί το παρακείμενο λαμπρό Βυζαντινό Μουσείο. Τα < Ξενία> φτιάχνονταν στην καλύτερη τοποθεσία κάθε περιοχής.Της Καστοριάς είχε αφήσει ανεξίτηλη σφραγίδα στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας από το 1955 έως τέλη δεκαετίας’70.

Μετά εγκαταλείφθηκε περνώντας από τον ΕΟΤ στα ΕΤΑ και τελευταία στο ΕΤΑΔ.Έχοντας 3 τετραετίες διαδρομή στο Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς γνωρίζω τις άκαρπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν για να αξιοποιηθεί από τον Δήμο.Στην προηγούμενη κοινοβουλευτική μου θητεία το 2011 ως Βουλευτής της Αντιπολίτευσης έκανα απεγνωσμένη προσπάθεια παραχώρησής του αλλά δεν ευοδώθηκε. Σήμερα έχουμε ευχάριστα νέα.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον κ.Κυριάκο Μητσοτάκη και Υπουργό Πολιτισμού την κ.Λίνα Μενδώνη κάνουν ένα μεγάλο άλμα μπροστά στον πολιτισμό.Θέλω να συγχαρώ όλους όσους μέχρι τώρα συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια που στέφεται με επιτυχία.Κυρίως όμως επιθυμώ να καλέσω όλους σε συστράτευση προκειμένου ο πνεύμονας πρασίνου της < Δεξαμενής> Καστοριάς να μετατραπεί και σε μια γόνιμη κυψέλη πολιτισμού.

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Δυστυχώς τα νέα ακόμη μία φορά είναι πολύ άσχημα για την περιοχή μας, παραμένουμε κλειστεί και...

10/04/2021

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: Έστω click away αλλιώς παραιτηθείτε όλοι!

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Τόσο καιρό ζητάμε επίμονα να κλείσουν όλα στη περιοχή μας, να γίνει ένα...

09/04/2021

10 προσλήψεις στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου για κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών με προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Ανακοίνωση της ΔΕΗ για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δέκα (10)...

09/04/2021