Υποψηφιότητα των Ανθέων της Πέτρας για βράβευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Μεγαλόπολη

09/06/2021, 3:38 πμ

Τα Άνθη της Πέτρας υπέβαλλαν προσφάτως υποψηφιότητα για τα βραβεία της νέας πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που φέρει το συμβολικό όνομα Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus (New European Bauhaus – ΝΕΒ). Το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους είναι μια διεπιστημονική πρωτοβουλία που λειτουργεί ως σημείο συνάντησης για τον σχεδιασμό μελλοντικών τρόπων ζωής, στο σημείο συνάντησης της τέχνης και του πολιτισμού με την κοινωνική ένταξη, την επιστήμη και την τεχνολογία. Ο Διαγωνισμός αναζητά καλές πρακτικές από την Ευρώπη που αποτυπώνουν τις αξίες του ΝΕΒ για αισθητική, λειτουργικότητα, βιωσιμότητα, συμπερίληψη.

Τα πρότζεκτ των Ανθέων της Πέτρας που υποβλήθηκε στον διαγωνισμό φέρει τον τίτλο «Γιορτές της Πέτρας» και περιλαμβάνει το σύνολο των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών πρωτοβουλιών που υλοποιήθηκαν στην τριετία 2017 -2019 στο πλαίσιο των ετήσιων Γιορτών της Πέτρας . Η κύρια ιδέα του πρότζεκτ ήταν η διάσωση της παραδοσιακής τέχνης της πέτρας, η διασύνδεσή της με τις τοπικές κοινωνίες και η συσχέτισή της με τις πολύπλευρες εκφάνσεις της τοπικής πολιτιστικής ταυτότητας.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Διαβάστε επίσης

Σχεδόν 200.000 ευρώ σε 7 μήνες έδωσαν τα ΕΛΤΑ σε εταιρεία βουλευτή της ΝΔ

Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσαν ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης...

24/06/2021

Έκθεση ζωγραφικής «Μένουμε Σπίτι» στην Τρίπολη (pics)

Η ΔΕΠΕ Δήμου Τρίπολης και o δήμος Τρίπολης πραγματοποίησαν την Τετάρτη 23 Ιουνίου στην πλατεία Πετρινού...

24/06/2021

Τα ζευγάρια των «16» του Euro

Η φάση των ομίλων του Euro ολοκληρώθηκε και πλέον είναι γνωστά και τα οκτώ ζευγάρια της...

24/06/2021