Βορίδης: Ενισχύουμε τη διαφάνεια στον Δημόσιο Τομέα με σημαντικά θεσμικά βήματα

Πολιτική

24/03/2021, 6:19 μμ

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης συμμετείχε την Τετάρτη 24 Μαρτίου στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας με θέμα «Κίνδυνοι Ακεραιότητας και Διαφθοράς Κατά τη Διάρκεια και Μετά την Πανδημία COVID-19, Προκλήσεις, Προοπτικές και Εμπειρίες από την Πράξη» στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Φόρουμ του ΟΟΣΑ για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και της Ακεραιότητας.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο κ. Βορίδης επισήμανε τον ρόλο του Υπουργείου Εσωτερικών στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Δημοσίου Τομέα από την έναρξη της πανδημίας, ενεργοποιώντας παράλληλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη προστασία της υγείας των εργαζομένων.

Πρόσθεσε επίσης ότι κατά την αντιμετώπιση της πανδημίας η Ελληνική Κυβέρνηση ενέσκηψε με σοβαρότητα σε θέματα διαφάνειας, ακεραιότητας και καταπολέμησης της διαφθοράς συμπεριλαμβάνοντας την Εθνική Αρχή Διαφάνειας στην Ομάδα Δράσης για την Πανδημία σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τέλος, ο Υπουργός επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση προχωρά με συγκεκριμένα θεσμικά βήματα στη συγκρότηση ενός προληπτικού μηχανισμού καταπολέμησης της διαφθοράς στον Δημόσιο τομέα και εξήγγειλε ότι προσεχώς θα συζητηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον Εσωτερικό Έλεγχο στον Δημόσιο Τομέα το οποίο θα εισάγει μεταξύ άλλων και τον θεσμό του Συμβούλου Ακεραιότητας.

Πηγή: tomanifesto.gr

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Ν. Δένδιας: «Φτωχότεροι αλλά και πιο ισχυροί ναυτιλία, Ελληνισμός»

Τα θερμά συλλυπητήρια του -στις οικογένειες και τους συνεργάτες τους- για των απώλεια των εφοπλιστών, Γιάννη...

11/04/2021

Επίθεση Χρυσοχοΐδη σε Τσίπρα: Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου

Σκληρή απάντηση έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον αμετροεπή και καιροσκόπο Τσίπρα,  αναφορικά...

10/04/2021

Σκέρτσος: Μεγαλύτεροι βαθμοί ελευθερίας, με αυξημένο αυτοέλεγχο και τήρηση μέτρων

Τον σημαντικό ρόλο που θα παίξουν τα self test στο σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων, τη μεγάλη ανταπόκριση...

10/04/2021