Βεύη ώρα μηδέν: Οδοιπορικό της Π. Πέρκα στις αδικημένες λιγνιτικές περιοχές της ΠΕ Φλώρινας (video)

Δυτική Μακεδονία

05/04/2021, 11:18 πμ

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, συνεχίζει το οδοιπορικό της και παρουσιάζει την καταγραφή των αδικημένων κοινοτήτων της Π.Ε. Φλώρινας, που ως λιγνιτικές περιοχές έδωσαν φως σε όλη την Ελλάδα.

Στο δεύτερο βίντεο αυτής της καταγραφής παρουσιάζεται η κατάσταση της κοινότηταςΒεύης, τα παρατημένα ορυχεία που λειτουργούσαν μέχρι το 2002, την οικολογική καταστροφή που έχει επέλθει από τη μη αποκατάσταση των εδαφών, τη μη αποζημίωση των ιδιωτών για τις χρήσεις γης, το ιστορικό και τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων ενόψει της βίαιης και εμπροσθοβαρούςαπολιγνιτοποίησης που επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η κ. Πέρκα επιλέγει να αναδείξει τις δραματικές εικόνες περιβαλλοντικής καταστροφής, αλλά και να προειδοποιήσει για το μέλλον των πιο αδικημένων περιοχών και των ανθρώπων τους, που στήριξαν το μεγαλύτερο εκβιομηχανιστικό εγχείρημα της χώρας.

 

Δείτε εδώ το βίντεο:

https://youtu.be/n-uORrocKaU

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Διοργάνωση θεματικών εργαστηρίων Επιχειρηματικής Ανακάλυψης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Η καινοτομία αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους πιο κρίσιμους παράγοντες για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης, ιδιαίτερα...

20/04/2021

Επίκαιρη ερώτηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Βουλή για τις ελληνοποιήσεις και τη νοθεία του μελιού

Ένας από τους πλέον αναπτυσσόμενους κλάδους της αγροτικής παραγωγής της χώρας μας, η μελισσοκομία, πλήττεται από...

19/04/2021

Κοινή δήλωση της Τομεάρχη Εργασίας και της Αναπλ. Τομεάρχη για την Κοινωνική Αλληλεγγύη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και Θεανώς Φωτίου

Σήμερα μετακινούνται αιφνιδιαστικά δύο εκ των συνδικαλιστών των ΕΑΣ – από τις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ στον...

19/04/2021