Τρίπολη: Κατήφεια και προβληματισμός στον χώρο της εστίασης (vid)

Μεγαλόπολη

13/07/2021, 6:26 πμ

Σε έντονο προβληματισμό μπαίνει και πάλι ο κλάδος της εστίασης, με τους καταστηματάρχες να μην μπορούν να δουν «φως» στην άκρη του τούνελ.

Η απαγόρευση εισόδου στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, η απαγόρευση χορού και η μείωση των ντεσιμπέλ της μουσικής τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση, αφού βλέπουν ότι ακόμα μια σεζόν είναι χαμένη.

Μιλήσαμε με τον κ. Αδαμόπουλο που εκμεταλλεύεται το Τουριστικό Περίπτερο στο άλσος Αγίου Γεωργίου, για τα νέα μέτρα και για τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί και αφορούν τις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Ο κ. Αδαμόπουλος βρίσκεται στον χώρο της εστίασης περίπου 50 χρόνια και ανέφερε ότι η πανδημία του κορωνοϊού και τα ημίμετρα της κυβέρνησης τους έχουν πάει χρόνια πίσω.

Πολλά είναι τα ζευγάρια που ήδη έχουν αναβάλει τον γάμο και την βάπτιση του παιδιού τους, αφού βλέπουν ότι υπάρχει μία αστάθεια όσον αφορά τα μέτρα που θεσπίζει η κυβέρνηση για τον περιορίσμο της διασποράς του κορωνοϊού, είπε.

Η απαγόρευση του χορού αποθαρρύνει πολλούς από το να κάνουν το γλέντι του κορυφαίου αυτού γεγονότος της ζωή τους, τον γάμο τους, οδηγώντας τους καταστηματάρχες στον γκρεμό.

Έχοντας διαβάσει το ΦΕΚ ο κ. Αδαμόπουλος αναλύει τα ζητήματα που δημιουργούνται με τους καθήμενους και τους όρθιους πελάτες, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να κάνει τον αστυνόμο στους πελάτες που θα σηκωθούν.

Αν βρουν όρθιο σε έλεγχο , όπως αναφέρει το ΦΕΚ, θα επιβληθεί πρόστιμο στην επιχείρηση και άρση λειτουργίας για 7 ημέρες

Μεταξύ άλλων έθιξε το θέμα της οικονομικής στήριξης που έλαβε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, σημειώνοντας ότι η  περιφέρεια Πελοποννήσου, δεν βοήθησε όπως είχε πει τον κλάδο.

Ο κ. Νίκας  έλεγε ότι θα βοηθήσει τους μικρομεσαίους, αλλά κανείς μας, δεν πήρε φράγκο

Όπως κατήγγειλε από τα χρήματα που δεσμεύτηκε ο κ. Γεωργιάδης ότι θα δοθούν στους επιχειρηματίες, μόνο 3 συμπολίτες μας από την Τρίπολη τα έλαβαν.

*Η συνέντευξη έγινε πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού

 

Πηγή: arcadiaportal.gr

Διαβάστε επίσης

Νικήτας Σταματελόπουλος ή Νικηταράς | Arcadia Portal

Από τις ηρωικότερες και αγνότερες μορφές του ‘21, γιος του αγωνιστή Σταματέλου, εγκατεστημένου στο Τουρκολέκα Λεονταρίου...

01/08/2021

Αρκαδία: Κατά παρέκκλιση λειτουργία Νηπιαγωγείων λόγω της δυσκολίας μετακίνησης των νηπίων

Κατά παρέκκλιση λειτουργία Νηπιαγωγείων της ΠΕ Αρκαδίας για το σχολικό έτος 2021-2022. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας...

01/08/2021

Επανεκκίνηση Εστίασης: Δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις που απορρίφθηκαν

Σύμφωνα με την 3η τροποποίηση της Πρόσκλησης της Δράσης “Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για...

31/07/2021