Τοποθέτηση της Π. Βρυζίδου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Δυτική Μακεδονία

19/02/2021, 2:49 μμ

Η Βουλευτής Ν. Κοζάνης Παρασκευή Βρυζίδου, με αφορμή τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας,μέσω τηλεδιάσκεψης, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, έθεσε τα μεγάλα προβλήματα της ΠΕ Κοζάνης.

Για το Δήμο της Εορδαίας ζήτησε ειδική μέριμνα από τους Υγειονομικούς του ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία, καθώς και ξεχωριστή οικονομική στήριξη για τους επαγγελματίες της περιοχής, που 120 μέρες βρίσκονται σε lockdown.

Κάθε επιπλέον μήνας εγκλεισμού έχει βέβαια πρόσθετη επιστρεπτέα προκαταβολή, όμως αυτή δεν καλύπτει τη συνολική ζημία.Άρα κάθε επιχειρηματίας στην Πτολεμαΐδα, για κάθε μήνα εγκλεισμού έχει επιπλέον κόστος.

Αναλογικά, το ίδιο συμβαίνει και στους Δήμους Κοζάνης, Βοΐου, Σερβίων και Βελβεντού.

Επίσης η κα Βρυζίδου αναφέρθηκεστις 7 «πληγές»που μας κληρονόμησε ο ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες πρέπει να επουλώσουμε, διότι η περιοχή νοσεί με οικονομική δυσπραγία και μεγάλη Ανεργία.

  1. ΔΕΗ.

Τα προηγούμενα χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ, συντελέστηκε μια άναρχη απολιγνιτοποίηση (μείωση εξόρυξης λιγνίτη κατά 80% από το 2010), λόγω του θεσμοθετημένου πλαισίου δημοπρασίας ρύπων,η οποία αποσιωπήθηκε, για να μην αναγκαστεί σε αντιστάθμισμα στην τοπική κοινωνία, δηλαδή διασφάλιση θέσεων εργασίας και φυσικά για να μην υπάρχει πολιτικό κόστος.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα καλείται να επουλώσει τις πληγές του παρελθόντος και να ετοιμάσει τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια, με δράσεις που θα συμπληρώσουν το ενεργειακό κενό και θα αναπληρώσουν τις χαμένες θέσεις εργασίας και θα δημιουργήσουν νέες.

Οφείλουμε να συνεχίσουμε τη γρήγορη και συγκεκριμένη ενημέρωση των πολιτών, για όσα έγιναν και όσα σχεδιάστηκαν να γίνουν, και βέβαια να ξεκινήσουμε την άμεση υλοποίηση των ώριμων παρεμβάσεων, με αρχή την αποκατάσταση των εδαφών, αξιοποιώντας το μέχρι τώρα τοπικό εργολαβικό δυναμικό συνεργασίας με τη ΔΕΗ.

  1. ΛΑΡΚΟ.

Με ευθύνη της διοίκησης, ανατέθηκε έργο σε εργολάβους, που όμως ποτέ δεν αποπλήρωσεκαι μετά την αναγκαστική εκκαθάριση της εταιρείας, λόγω χρεών, οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο τους εμπλεκόμενους συνεργάτες.

  1. Συνεταιριστική ΤράπεζαΔυτικής Μακεδονίας.

Δεκάδες πολίτες είδαν τις οικονομίες τους να χάνονται, γιατί χαρακτηρίστηκαν μέτοχοι, χωρίς καμία απάντηση από την προηγούμενη Κυβέρνηση στις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις τους.

  1. Μετεγκαταστάσεις Μαυροπηγής και Κομάνου.

Υπάρχει εκκρεμότητα με την απόφαση του Εφετείουγια την μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής.

Η σημερινή Κυβέρνηση στήριξε τη ΔΕΗ στο μεγάλο οικονομικό της αδιέξοδο,πρέπει όμως και η ΔΕΗ να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στην τοπική κοινωνία.Ενδεικτικά αναφέρω την αποπεράτωση των έργων υποδομής και της Εκκλησίαςστο νέο οικισμό του Κομάνου.

  1. Μετεγκαταστάσεις Ποντοκώμης και Αναργύρων.

Αποπληρωμή του συνόλου των αποζημιώσεωντης Ποντοκώμης και Αναργύρων, με παράλληλη στήριξη της μετεγκατάστασής τους.

  1. Ακρινή.

Δικαίωση της μακροχρόνιας ταλαιπωρίας των κατοίκων, με άμεσο προγραμματισμό της επίλυσης των διεκδικήσεών τους.

  1. Εκκρεμότητες παλαιών συντάξεων.

Προσλήψεις μόνιμων και εκτάκτων υπαλλήλων,μέσω ΟΑΕΔ,για τη στελέχωση των ασφαλιστικών ταμείων,με σκοπό για την ολοκλήρωση της έκδοσης των παλαιών συντάξεων.

Μια πληγή που ταλαιπωρεί εκατοντάδες πολίτες και κληρονομήθηκε, μετά την ανοργάνωτη δημιουργία του ΕΦΚΑ, από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

19/02/2021

Παρασκευή Βρυζίδου

Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για την απώλεια του Γιώργου Νανόπουλου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνήλθε εκτάκτως την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 και αποφάσισε ομόφωνα την Έκδοση Ψηφίσματος...

07/03/2021

KKE – Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης στις εργατοϋπαλλήλους, στις άνεργες, στις μισθωτές επιστήμονες, στις αυτοαπασχολούμενες...

07/03/2021

H κατανομή των χθεσινών κρουσμάτων στη Δυτ. Μακεδονία – 8 & 10 κρούσματα αντίστοιχα στους Δήμους Κοζάνης, Εορδαίας

Η Συντονιστική Επιτροπή Ενημέρωσης της Π.Ε. Κοζάνης για την πανδημία COVID-19, στα πλαίσια της ενημέρωσης των...

07/03/2021