Το Δημοτικό σχολείο Λεωνιδίου στέλνει το δικό του μήνυμα ένα «Μήνυμα Ζωής» στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (vid)

Μεγαλόπολη

28/06/2021, 11:20 μμ

Οι μαθητές της Στ’ τάξης ολοκληρώνοντας τη φοίτησή τους στο Δημοτικό σχολείο, μεταδίδουν ένα ηχηρό μήνυμα με διττή σημασία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο τραγούδι, μέσα στα χέρια των παιδιών κρύβεται η αγάπη, το γέλιο, η χαρά, συναισθήματα τα οποία εξαφανίζουν τον πόνο, τη στεναχώρια και τις δυσκολίες της ζωής. “Μέσα στα δικά τους χέρια ” κρύβουν τη δύναμη ζωής, που τους χρειάζεται, ώστε όταν ενηλικιωθούν να γίνουν υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες, που με δύναμη ψυχής αντιμετωπίζουν τις αντιξοότητες.

Ταυτόχρονα όμως, το μήνυμα αυτό το μεταδίδουν στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, στοχεύοντας να τονίσουν την αξία αυτής της γλώσσας και την ισότιμη πρόσβαση των κωφών/ βαρηκόων ατόμων στην εκπαίδευση και στην κοινωνία. Παράλληλα, οι μαθητές “ταξιδεύουν ” στον μαγικό κόσμο της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και ευαισθητοποιούν την κοινή γνώμη ως προς τη σημασία και τη χρήση αυτής της Γλώσσας. Με αυτό το “Μήνυμα Ζωής” αποχαιρετούν το Δημοτικό σχολείο και εύχονται “Καλό καλοκαίρι”!!!!

*Στην καθοδήγηση – εμψύχωση των παιδιών η δασκάλα μας, ειδικής αγωγής (με γνώση νοηματικής) κα Μαρία Κουλού, την οποία και ευχαριστούμε ολόψυχα!
 

Πηγή: arcadiaportal.gr

Διαβάστε επίσης

Επανεκκίνηση Εστίασης: Δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις που απορρίφθηκαν

Σύμφωνα με την 3η τροποποίηση της Πρόσκλησης της Δράσης “Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για...

31/07/2021

ΔΕΥΑΒΚ: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για μίσθωση δεξαμενής

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ οι ενδιαφερόμενοι που είναι ιδιοκτήτες κατάλληλων δεξαμενών, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής ανακοίνωσης, να...

31/07/2021

Τι έδειξαν τα rapid test σε Τρίπολη, Λεωνίδιο και Τυρό

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 140 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 64 Περιφερειακών...

31/07/2021