Την ενεργειακή αναβάθμιση τριών σχολικών μονάδων της Π.Ε. Καστοριάς, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης

Δυτική Μακεδονία

12/03/2021, 1:24 μμ

Με την υπογραφή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεωργίου Κασαπίδη, ξεκινά η διαδικασία για την υλοποίηση των έργων ενεργειακής αναβάθμισης τριών σχολικών μονάδων της Π. Ε. Καστοριάς (4ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο και 4οΓυμνάσιο της πόλης Καστοριάς).

     

         Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με χρηματοδότηση από το Ε.Π. «Δυτικής Μακεδονίας» (2014-2020) και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς».

       Ειδικότερα οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στα κτίρια θα είναι οι εξής:

θωράκιση του κτιριακού κελύφους και του δώματος με εξωτερική θερμομόνωση εξηλασμένης Πολυστερίνης,
αντικατάσταση του συγκροτήματος Λέβητα – Καυστήρα με νέας τεχνολογίας συμπύκνωσης πετρελαίου με μείωσης της ισχύος αυτού, λόγω τοποθετήσεως της θερμομόνωσης και εγκατάσταση αυτοματισμών κατηγορίας Β ή Γ με αντιστάθμιση στην λειτουργία του λέβητα, τοποθέτηση ασύρματων θερμοστατικών κεφαλών με έλεγχο από ασύρματους θερμοστάτες χώρου για τον θερμοκρασιακό έλεγχο των χώρων του κτιρίου, καθώς και τοποθέτηση κυκλοφορητών νέας τεχνολογίας inverter μεταβλητής ισχύος και παροχής,
αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED και
αντικατάσταση του συνόλου των κουφωμάτων του κτιρίου με νέα κουφώματα, πολυθαλαμικά.

      Με την ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου της πράξης τα τρία σχολικά κτίρια, θα έχουν παραδοθεί ενεργειακά αναβαθμισμένα.

       Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για το 4ο Δημοτικό Σχολείο ανέρχεται σε 457.728,00 ευρώ, για το 7οΔημοτικό Σχολείο σε 321.612,00 ευρώ και για το 4οΓυμνάσιο σε 561.860,00 ευρώ.

    Βασική προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής είναι η περιβαλλοντική αναβάθμιση των  σχολικών κτιρίων σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία  και υλοποιώντας  παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης με σημαντική ωφέλεια τόσο στην οικονομία, όσο και στο περιβάλλον.

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: Έστω click away αλλιώς παραιτηθείτε όλοι!

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Τόσο καιρό ζητάμε επίμονα να κλείσουν όλα στη περιοχή μας, να γίνει ένα...

09/04/2021

10 προσλήψεις στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου για κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών με προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Ανακοίνωση της ΔΕΗ για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δέκα (10)...

09/04/2021

Αντιπεριφέρεια Αγροτικής Ανάπτυξης: Στήριξη για άμεση δράση του ΕΛΓΑ για τους ροδακινοπαραγωγούς

Άμεση είναι η αντίδραση της Περιφερειακής αρχής Δυτικής Μακεδονίας για τις ζημίες από την επέλαση του...

09/04/2021