Τι πρόβλέπει το πενταετές της ΔΕΔΑ 2021-2025 για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας – Μέσα στον επόμενο μήνα ξεκινούν τα έργα

Ενέργεια

10/04/2021, 5:14 μμ

Θήβα και Λιβαδειά είναι οι δύο μεγάλες πόλεις της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας που προβλέπεται να αναπτυχθεί/επεκταθεί το δίκτυο φυσικού αερίου μέχρι το 2025.

Τα παραπάνω διευκρινίζει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΚΙΝΑΛ προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Σύμφωνα με το ισχύον Πρόγραμμα Ανάπτυξης  Λοιπής Ελλάδας 2021-2025 της ΔΕΔΑ, για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προβλέπεται η ανάπτυξη δικτύων διανομής στους Δήμους Λαμιέων, Χαλκιδέων, Θηβαίων, Λεβαδέων, Δελφών (Άμφισσα) και Καρπενησίου, με τις συνολικές επενδύσεις να ανέρχονται στα 47.7 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, υφίσταται ήδη δίκτυο διανομής στους Δήμους Τανάγρας, Λαμιέων, Θηβαίων και Οινοφύτων, ενώ ο Διαχειριστής έχει υποβάλει πρόταση για την ανάπτυξη/επέκταση δικτύου διανομής στους Δήμους Θηβαίων και Λεβαδέων.

Επομένως, το πλάνο της ΔΕΔΑ για την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας έως και το 2025 έχει ως εξής:


Σύμφωνα με το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης, τα δίκτυα διανομής θα συνδεθούν με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου και η κατασκευή τους θα ξεκινήσει τον Μάιο και Ιούλιο 2021 αντίστοιχα.

Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο της ΡΑΕ και το οποίο εστάλη στη Βουλή στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Πηγή: energypress.gr

Διαβάστε επίσης

Το νέο Volkswagen e-Crafter στην ελληνική αγορά

Το νέο Volkswagen e-Crafter, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του πολύ επιτυχημένου μοντέλου της Volkswagen, είναι διαθέσιμο και στην...

16/05/2021

Στην εμπορία ασφάλτου επεκτείνεται η Revoil

Στην αγορά της Ασφάλτου αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί η ελληνική εταιρία Πετρελαιοειδών Revoil Α.Ε.Ε.Π., επεκτείνοντας τον τομέα της...

16/05/2021

Εφαρμογή για βιομάζα από αγροτικά υπολείμματα και κλαδέματα

Στη «μάχη» για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας ρίχνει τη βιομάζα από αγροτικά υπολείμματα και...

15/05/2021