Θεοδωρικάκος: Καταστροφική για την Αυτοδιοίκηση η εμμονή ΣΥΡΙΖΑ στην απλή αναλογική

Πολιτική

21/05/2021, 2:14 μμ

“Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι στόχος του είναι να εξαντλήσει την τετραετία», δήλωσε ο πρώην υπουργό Εσωτερικών και βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. «Παρά τις τεράστιες δυσκολίες με την πανδημία, ο πρωθυπουργός διαχειρίζεται αυτή την κατάσταση και προωθεί μεταρρυθμίσεις», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «ο ανασχηματισμός αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού».

Ο ίδιος εμμέσως πλην σαφώς τάχθηκε κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών, λέγοντας ότι τα καλύτερα αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν με την πειθώ όσων έχουν ενδοιασμούς ή έχουν παραπληροφορηθεί.

Αναφορικά με την ψήφο των ομογενών, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στους περιορισμούς του νόμου του 2019, καθώς για κάτι τέτοιο απαιτούνται 200 ψήφοι, αλλά η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε διαφορετικό μήκος από αυτά που είπε πρόσφατα η κυρία Τζάκρη, η οποία ζήτησε κατάργηση των περιορισμών.

Για τις αλλαγές στο νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως «εάν δεν βάζαμε το όριο του 3%, θα έβγαιναν στα δημοτικά συμβούλια άνθρωποι που ουσιαστικά δεν εκπροσωπούν κανέναν και κάνουν τη ζωή δύσκολη στις δημοτικές αρχές».

«Αυτό οδηγεί σε κατακερματισμούς. Η ιδεολογική εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην απλή αναλογική οδηγούσε την αυτοδιοίκηση στην καταστροφή, μετατρέποντας το δημοτικό συμβούλιο σε πεδίο συναλλαγής και μικροκομματικών συμπεριφορών», τόνισε.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών απάντησε και στην κριτική της αντιπολίτευσης για την εκλογή δημάρχου με ποσοστό 43%.«Για ποιο λόγο δεχόμαστε ότι ο πρωθυπουργός εκλέγεται με 38% και ο δήμαρχος δεν μπορεί να εκλεγεί με 43%;» διερωτήθηκε.

Πηγή: tomanifesto.gr

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά το Σάββατο το project2030.gr Youth Forum Powered by ΟΝΝΕΔ παρουσία του Πρωθυπουργού

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του project2030.gr Youth Forum powered by ΟΝΝΕΔ...

24/06/2021

Στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο 2022-2025: Προβλέπει ανάπτυξη 3,6% φέτος και 6,2% το 2023

Κατατέθηκε στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025, το οποίο προβλέπει την επανεκκίνηση της ελληνικής...

23/06/2021

Μητσοτάκης σε Hoyer: Έχουμε την κατάλληλη δυναμική για μια επενδυτική έκρηξη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕTEπ)...

23/06/2021