Θ. Σκυλακάκης: «Η ανάπτυξη έχει ήδη αρχίσει»

Πολιτική

19/06/2021, 10:37 μμ

Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας έχει ήδη αρχίσει. Αυτό δήλωσε, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ρωτήθηκε -σε περίπτωση που εμφανισθεί τέταρτο κύμα της πανδημίας- αν υπάρχουν τα χρήματα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων το φθινόπωρο.

Ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης με το τείχος προστασίας που επιδιώκει με τους εμβολιασμούς και τη χρήση άλλων μέσων είναι να μην επιτρέψει την εμφάνιση τέταρτου κύματος. «Οτιδήποτε άλλο συμβεί θα ήταν πολύ μεγάλη ζημιά, ανεπίτρεπτη, και δεν πιστεύω ότι θα συμβεί» τόνισε.

Αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, υπογράμμισε πως στην Ελλάδα αντιστοιχούν συνολικά 7,5 δισ. ευρώ για το 2021. Και από αυτά τα χρήματα ένα σημαντικό κομμάτι θα δαπανηθεί το 2022.

Αυτά τα ποσά θα κατευθυνθούν σε όλο το πρόγραμμα που περιλαμβάνει τον πράσινο πυλώνα, τον ψηφιακό πυλώνα, τα μεγάλα έργα υποδομής, τις κοινωνικές δαπάνες, την υγεία, την παιδεία και βεβαίως τις ιδιωτικές επενδύσεις, ανέφερε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, Σημειώνοντας πως το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα κρίσιμο μέρος της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Σκυλακάκης μίλησε ακόμη για τις νέες αντικειμενικές αξίες τονίζοντας ότι καταγράφουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια και αμεροληψία τις πραγματικές αξίες των ακινήτων.

Είναι θετικό είπε να αυξηθεί σε λογικά πλαίσια η αξία της ακίνητης περιουσίας, από εκεί που είχε απαξιωθεί εξ αιτίας της κρίσης των μνημονίων.

Πηγή: tomanifesto.gr

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Σκρέκα για την αντοχή του ηλεκτρικού συστήματος

Κρίσιμη θεωρείται η αυριανή ημέρα για το σύστημα ηλεκτροδότησης, καθώς ο παρατεταμένος καύσωνας και η αυξημένη...

01/08/2021

Κυριάκος Πιερρακάκης: Ολα ψηφιακά, εδώ και τώρα

Θα δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες υπηρεσίες από όσες είδαμε μέχρι σήμερα αθροιστικά», λέει στην «Καθημερινή της Κυριακής»...

01/08/2021

Αυγενάκης για Ιακωβίδη: «Του είπα να το ξανασκεφτεί. Ευθύνη των ομοσπονδιών η προετοιμασία των αθλητών»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τοποθετήθηκε για τις δηλώσεις του Θοδωρή Ιακωβίδη. Ο οποίος, με δάκρυα...

01/08/2021