Συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με εκπροσώπους του δικτύου «Ελεύθεροι Νέοι»

Δυτική Μακεδονία

25/05/2021, 11:52 μμ

Στο Δημαρχείο υποδέχτηκε, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, τους «Ελεύθερους Νέους», το πρωί της Τρίτης 25 Μαΐου,  στο πλαίσιο της περιοδείας “on the road” που πραγματοποιούν στη  Βόρεια Ελλάδα. Η δράση έχει την  υποστήριξη του Ιδρύματος Φρίντριχ Νάουμαν, ενός από τα μεγαλύτερα πολιτικά ιδρύματα στην Ευρώπη.

Κεντρικά θέματα της συζήτησης αποτέλεσαν η απολιγνιτοποίηση,  η η Τοπική Ανάπτυξη, ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης, καθώς και τα τοπικά προϊόντα.  Στο περιθώριο της συνάντησης η ομάδα παρουσίασε το έργο του δικτύου, ενώ  διερευνήθηκαν προοπτικές συνεργασίας. 

Να σημειωθεί ότι η ομάδα νέων του δικτύου ταξιδεύει στον άξονα της Εγνατίας με στόχο να γνωρίσει τις τοπικές κοινωνίες και να συνομιλήσει μαζί τους για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας, χωρίς η δράση να έχει κομματικό ή πολιτικό χαρακτήρα. 

Το απόγευμα της Τρίτης 25 Μαϊου, στις 19:00, στην κεντρική πλατεία της πόλης, οι «Ελεύθεροι Νέοι» θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με Θέμα: «200 χρόνια από την Επανάσταση, 40 χρόνια στην ΕΕ». Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κοζάνης. 

Διαβάστε επίσης

Άρθρο-παρέμβαση της Βάιας Λαμπροπούλου: Ο νέος εργασιακός νόμος και η θέση των πολιτικών της Βουλής

Νέες συνθήκες διαμορφώνει το σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε από την ολομέλεια της Βουλής για θέματα μισθών, συμβάσεων,...

22/06/2021

Συνέντευξη του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά στο metalignitiki.gr για τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς απαντάει στη Βάια Λαμπροπούλου σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα για την περιοχή...

22/06/2021

Startups: Στο μικροσκόπιο η Δυτική Μακεδονία

Την καθιέρωση τοπικών κινήτρων για την περαιτέρω αποκέντρωση του οικοσυστήματος και την τόνωση της επιχειρηματικότητα στην...

18/06/2021