Συναντήσεις Βαρβιτσιώτη-Παναγιωτόπουλου με Γάλλους αξιωματούχους

Πολιτική

16/07/2021, 12:38 πμ

Το κοινό όραμα Ελλάδας και Γαλλίας για την εμπέδωση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ανάπτυξης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία των επιτροπών Εξωτερικών και ‘Αμυνας της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και Γαλλικής Γερουσίας στο υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, χαρακτηριστικά σημείωσε την ισχυρή δέσμευση και των δύο χωρών στην προάσπιση του διεθνούς δικαίου, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τη συνεπή υποστήριξη της Γαλλίας προς τις ελληνικές θέσεις και μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η διμερής συνεργασία στους τομείς της οικονομίας και της ασφάλειας.

Επιπλέον, εξετάστηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω συντονισμού στα πλαίσια της ΕΕ, για την πλήρη εξάλειψη του κινδύνου της πανδημίας, τη βέλτιστη αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτών στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, αλλά και την εκπόνηση μιας δίκαιης και ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πρόκλησης στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε στους Γάλλους κοινοβουλευτικούς και τον παριστάμενο Γάλλο πρέσβη, Patrick Maisonnave τις ευχές του για τη γαλλική εθνική επέτειο της 14ης Ιουλίου.

Παναγιωτόπουλος: Οι σχέσεις Ελλάδος – Γαλλίας εδράζεται σε ισχυρούς, διαχρονικούς δεσμούς

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Αμύνης και Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλικής Γερουσίας, Κριστιάν Καμπόν και την πρόεδρο της επιτροπής Εθνικής Αμύνης και Ενόπλων Δυνάμεων της Εθνοσυνελεύσεως Φρανσουά Ντυμά.

Όπως ανακοινώθηκε, συζητήθηκαν θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας και η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπογραμμίστηκε δε, η σημασία της στρατηγικής σχέσεως Ελλάδος – Γαλλίας, που εδράζεται σε ισχυρούς, διαχρονικούς δεσμούς.

Πηγή: tomanifesto.gr

Διαβάστε επίσης

Κυριάκος Πιερρακάκης: Ολα ψηφιακά, εδώ και τώρα

Θα δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες υπηρεσίες από όσες είδαμε μέχρι σήμερα αθροιστικά», λέει στην «Καθημερινή της Κυριακής»...

01/08/2021

Αυγενάκης για Ιακωβίδη: «Του είπα να το ξανασκεφτεί. Ευθύνη των ομοσπονδιών η προετοιμασία των αθλητών»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τοποθετήθηκε για τις δηλώσεις του Θοδωρή Ιακωβίδη. Ο οποίος, με δάκρυα...

01/08/2021

Σκληρή απάντηση Χρυσοχοΐδη στο παραλήρημα ΣΥΡΙΖΑ για τις δολοφονίες γυναικών

Για απραξία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ότι αφορά τις δολοφονίες γυναικών...

31/07/2021