ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ

Δυτική Μακεδονία

23/03/2021, 6:26 μμ

Στο διαδικτυακό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και της ΕλληνογερμανικήςΣυνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Πολιτική Προστασία – Προκλήσεις και Προτάσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση», συμμετείχε η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ» του Δήμου Καστοριάς, κ. Χρυσούλα Φιλίππου, εκπροσωπώντας το Δήμο Καστοριάς.  

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τονίστηκε η άρρηκτη σύνδεση της κλιματικής αλλαγής και της πολιτικής προστασίας, καθώς ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ο τελικό αποδέκτης των κλιματικών αλλαγών και κατ’ επέκταση των ακραίων καιρικών φαινομένων που σημειώνονται σε τακτά πλέον χρονικά διαστήματα.

Άμεση προτεραιότητα ενόψει των κλιματικών αλλαγών θα πρέπει να είναι η θωράκιση των δήμων και ο συντονισμός των υπηρεσιών αναφορικά με την πολιτική προστασία τόσο στο κομμάτι της πρόληψης (χρηματοδότησης ώστε να θωρακιστεί η πρόληψη – ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, Πράσινο Ταμείο), όσο και στο κομμάτι του μηχανισμού ενεργοποίησης μετά από κάποια καταστροφή.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο πολύ σημαντικό κομμάτι της ενημέρωσης των πολιτών καθώς και της εκπαίδευσής τους στην αντιμετώπιση φαινομένων όπως σεισμός, πυρκαγιά, πλημμύρα.

Ο Α’ βαθμός αυτοδιοίκησης είναι κρίσιμος, καθώς λειτουργεί κατά προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των κρίσεων, γι’ αυτό και θα πρέπει να εξοπλιστεί κατάλληλα.

Τέλος, τονίστηκε πως η νομοθεσία θα πρέπει να είναι πιο ελαστική σε θέματα πρόληψης και να δίνει τον πρώτο λόγο σε συγκεκριμένα τμήματα στην πολιτική προστασία, ώστε να δύναται να θωρακίσει με ορθότητα την ασφάλεια πρωτίστως των πολιτών.

????????????????????????????????????

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ Βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθήνας Αναπλ. Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη :ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΔΑΠ

Α. Πρωτολογία Κυρία Υφυπουργέ, αυτή εδώ η ερώτηση σήμερα είναι η επικαιροποίηση  της ερώτησης που κάναμε...

21/04/2021

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ: Γραφείο Ενημέρωσης για τους συγγενείς ασθενών με Covid-19

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» , με γνώμονα πάντα την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς...

21/04/2021

Δήμος Γρεβενών: “Πασχαλινό Τραπέζι με Προϊόντα Γρεβενών”

Με κεντρικό σύνθημα «Στηρίζουμε τους παραγωγούς μας, Αγαπάμε τον Τόπο μας», προτιμάμε για το Πασχαλινό Τραπέζι,...

21/04/2021