Σύλληψη δύο αλλοδαπών, σε περιοχές της Φλώρινας, για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Δυτική Μακεδονία

28/05/2021, 1:08 πμ

Σε βάρος του ενός εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση Δικαστηρίου

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας τσιγάρων και καπνού, συνελήφθησαν χθες (26-05-2021) το βράδυ σε περιοχές της Φλώρινας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 25 και 31 ετών για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, στη μεν πρώτη περίπτωση αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε 25χρονο αλλοδαπό, σε περιοχή της Φλώρινας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ποσότητα καπνoύ βάρους -417,2- γραμμαρίων, χωρίς αυτή να φέρει την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και χωρίς να αναγράφεται σε αυτήν ο τόπος προέλευσης και κατασκευής της.

Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, ο 25χρονος επανήλθε παράνομα στη χώρα, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με την οποία καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης -3- μηνών και χρηματική ποινή -1.500- ευρώ για νομοθεσία περί αλλοδαπών. 

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε 31χρονο αλλοδαπό, σε περιοχή της Φλώρινας, ο οποίος εισήλθε παράνομα στη χώρα και  στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα καπνoύ βάρους -518,7- γραμμαρίων, χωρίς αυτή να φέρει την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και χωρίς να αναγράφεται σε αυτήν ο τόπος προέλευσης και κατασκευής της.

Ανωτέρω ποσότητες αδασμολόγητου καπνού, κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν στην αρμόδια Τελωνειακή Αρχή.

Προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών, ενώ οι συλληφθέντες με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.  

Διαβάστε επίσης

Άρθρο-παρέμβαση της Βάιας Λαμπροπούλου: Ο νέος εργασιακός νόμος και η θέση των πολιτικών της Βουλής

Νέες συνθήκες διαμορφώνει το σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε από την ολομέλεια της Βουλής για θέματα μισθών, συμβάσεων,...

22/06/2021

Συνέντευξη του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά στο metalignitiki.gr για τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς απαντάει στη Βάια Λαμπροπούλου σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα για την περιοχή...

22/06/2021

Startups: Στο μικροσκόπιο η Δυτική Μακεδονία

Την καθιέρωση τοπικών κινήτρων για την περαιτέρω αποκέντρωση του οικοσυστήματος και την τόνωση της επιχειρηματικότητα στην...

18/06/2021