Στην Μεγαλόπολη η δημιουργία του Πελοποννησιακού Εκθεσιακού Κέντρου;

Μεγαλόπολη

17/03/2021, 3:39 πμ

Το όραμα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την δημιουργία ενός μεγάλου Εκθεσιακού Κέντρου Πελοποννήσου στην Αρκαδία φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά.
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας ο κύριος Νίκας εισηγήθηκε την δημιουργία του Εκθεσιακού Κέντρου στην Μεγαλόπολη με πόρους του Ταμείου Ανάπτυξης.

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει

Σε τηλεδιάσκεψη με στελέχη της ΔΕΘ – Helexpo μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τρίτη 16 Μαρτίου.

Στην εν λόγω σύσκεψη, επανέκαμψε το θέμα της παρουσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην φετινή 85η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (11 με 19 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου) ως τιμώμενης περιοχής, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, με περίπτερο στο οποίο θα εκτίθενται ενθυμήματα του αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας.

Οπως επισημάνθηκε, λόγω της ακόμα ρευστής κατάστασης που επικρατεί λόγω της πανδημίας covid-19, το θέμα αυτό θα εξεταστεί ξανά την περίοδο του Πάσχα, σε νέα σύσκεψη, προκειμένου να ληφθούν τότε οριστικές αποφάσεις.

Κατά την ίδια σύσκεψη -στην οποία μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo Τάσος Τζήκας και Κυριάκος Ποζρικίδης αντίστοιχα, ο Δημήτρης Κουρκουρίδης ερευνητής του Ινστιτούτου Εκθεσιακών Ερευνών – ΔΕΘ, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα- συζητήθηκε επίσης και πρόταση που έχει διατυπωθεί από το Επιμελητήριο Αρκαδίας για την ίδρυση και λειτουργία ενός εκθεσιακού κέντρου στην Πελοπόννησο.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να διαθέσει το μεγάλο ποσό που απαιτείται, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα χρειαστεί οικονομο-τεχνική μελέτη για τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος. Ωστόσο, επισήμανε ότι η Περιφέρεια από την πλευρά της υποδεικνύει την περιοχή της Μεγαλόπολης για τον σκοπό αυτό προκειμένου να αξιοποιηθούν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τέλος, στην ίδια σύσκεψη, έγινε συζήτηση σχετικά με την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Βόρεια Ελλάδα

Φωτογραφία από το Εκθεσιακό Κεντρο Metropolitan

Πηγή: arcadiaportal.gr

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Αντίθετη η ΕΠΙΝΕΛ στη συνέχιση της επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών

Με έκπληξη λάβαμε γνώση την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τη συνέχιση της...

22/04/2021

Αντιδρούν οι κληρικοί για την ώρα της λειτουργίας της Αναστάσεως

Για μια ακόμα φορά, Ιερείς και πιστοί, βρεθήκαμε προ εκπλήξεως εξαιτίας της απαίδευτης παρέμβασης της Πολιτείας...

22/04/2021

Αδέσμευτοι ΕΛΜΕ: H ΔΑΚΕ Αρκαδίας υψώνει τοίχος μπροστά στους συναδέλφους

H ΔΑΚΕ Αρκαδίας (Προεδρείο της ΕΛΜΕ) με τη στάση της υψώνει τείχος μπροστά από τους συναδέλφους,...

22/04/2021