Σοφία Ζαχαράκη: Έχουμε πάρει μπρος, έχουμε “ανοίξει πανιά”

Πολιτική

20/06/2021, 10:39 πμ

«Έχουμε πάρει μπρος, έχουμε «ανοίξει πανιά», προφανώς με αναμονή από χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, αλλά και πιο αισιόδοξα μηνύματα από χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ, γίνονται συνέργειες και υπάρχουν ελπίδες για να πάμε καλά», είπε σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», η υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Μάλιστα η ίδια αναφέρθηκε σε μια σειρά από διπλωματικές και πολιτικές κινήσεις που είναι σε εξέλιξη, σχετικά με την απόφαση της Βρετανίας να εντάξει στην «πορτοκαλί λίστα» την Ελλάδα, γεγονός που σημαίνει ότι όποιος από την χώρα μας επιστρέφει στην Βρετανία θα πρέπει να μείνει σε πολυήμερη καραντίνα, κάτι που είναι αποτρεπτικό για πολλούς τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα.

Η κ. Ζαχαράκη μίλησε επίσης για τη «βελτίωση» των όρων που υπάρχουν στα πρωτόκολλα για τα ξενοδοχεία, λόγω της πανδημίας, σημειώνοντας ότι η «καθημερινότητα του τουρίστα είναι πιο εύκολη σε σχέση με πέρσι».

Η Υφυπουργός Τουρισμού δήλωσε χαρακτηριστικά: «το θέμα είναι τι πρέπει να μετράμε; Πρέπει να μετράμε τις ημέρες διαμονής και τις δαπάνες που κάνουν οι ταξιδιώτες. Στην εποχή της πανδημίας, όσοι ταξιδεύουν μένουν περισσότερες ημέρες και ξοδεύουν περισσότερα χρήματα, σύμφωνα με τις έρευνες»

 

Πηγή: tomanifesto.gr

Διαβάστε επίσης

Κυριάκος Πιερρακάκης: Ολα ψηφιακά, εδώ και τώρα

Θα δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες υπηρεσίες από όσες είδαμε μέχρι σήμερα αθροιστικά», λέει στην «Καθημερινή της Κυριακής»...

01/08/2021

Αυγενάκης για Ιακωβίδη: «Του είπα να το ξανασκεφτεί. Ευθύνη των ομοσπονδιών η προετοιμασία των αθλητών»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τοποθετήθηκε για τις δηλώσεις του Θοδωρή Ιακωβίδη. Ο οποίος, με δάκρυα...

01/08/2021

Σκληρή απάντηση Χρυσοχοΐδη στο παραλήρημα ΣΥΡΙΖΑ για τις δολοφονίες γυναικών

Για απραξία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ότι αφορά τις δολοφονίες γυναικών...

31/07/2021