Σημανδράκος:Η επέτειος των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε όλα όσα πετύχαμε ως έθνος.

Η επέτειος των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε όλα όσα πετύχαμε ως έθνος. Να τιμήσουμε με τη στάση μας την γενναιότητα και το σθένος των ανθρώπων εκείνων που όρθωσαν το ανάστημά τους την κρίσιμη στιγμή. Ο σεβασμός του παρελθόντος συνιστά βασική προϋπόθεση για την ανταπόκριση στην πρόκληση του μέλλοντος. Σήμερα οι προκλήσεις είναι διαφορετικές. Δεν διακυβεύεται η εθνική υπόσταση ή ελευθερία. Όμως οι απειλές και οι δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε απαιτούν ενότητα. Ομοψυχία και αλληλεγγύη. Θα τα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις. Διότι η ιστορία των Ελλήνων αυτό έδειξε: Κάθε φορά που αγωνιστήκαμε ενωμένοι κατορθώσαμε το ακατόρθωτο. Σ’ αυτό τον αγώνα στεκόμαστε πλάι στον πολίτη, στο συνάνθρωπο. Η επέτειος των 200 ετών είναι μια ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε ως έθνος τους όρους για ένα αληθινά δημοκρατικό κράτος που θα σέβεται και θα προασπίζει τα δικαιώματα όλων των πολιτών.

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Πέθανε ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης – Είχε δωρίσει όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις

Σε ηλικία 97 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο εφοπλιστής  Ιάκωβος...

10/04/2021

Γεωργιάδης: Πότε ανοίγουν κέντρα αισθητικής, σχολές οδηγών – Τι θα γίνει με τα γυμναστήρια

Το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα της οικονομίας ανέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας...

10/04/2021

self-testing.gov.gr: Όσα πρέπει να γνωρίζουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

Δείτε 15 χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων και το self-testing...

10/04/2021