Ρεκόρ Guiness για τη Ford Mustang Mach-E

Ηλεκτροκίνηση

15/07/2021, 12:33 μμ

Ένα παγκόσμιο ρεκόρ οικονομίας σημειώθηκε στο Βιβλίο Guiness με την Mustang Mach-E και «πιστώθηκε» στη Ford για την απόδοση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού της μοντέλου με το «βαρύ» όνομα.

Η Mustang Mach E έκανε 1.352 χιλιόμετρα με μόλις δύο στάσεις συνολικής διάρκειας 45 λεπτών για φόρτιση, επίδοση που καταγράφεται ως παγκόσμιο ρεκόρ.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την επίδοση αυτή, που καταγράφτηκε επισήμως στη Βρετανία, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Ford σημείωσε μέση κατανάλωση 9,5 kWh ανά 100 χιλιόμετρα. Η Mustang Mach-E που χρησιμοποιήθηκε ήταν η έκδοση Extended Range με κίνηση στους πίσω τροχούς και την μπαταρία των 88kWh. Η δοκιμασία ολοκληρώθηκε με μια διαδρομή 1.352 χιλιομέτρων από το John o ’Groats έως το Land’s End, με το ηλεκτρικό SUV να κάνει δύο στάσεις για φόρτιση, συνολικής διάρκειας 45 λεπτών της ώρας. Κατά τη διάρκεια της διάσχισης όλου του «νησιού», το SUV της Ford οδήγησε ο ανταποκριτής του BBC, Paul Clifton, ο Fergal McGrath και ο Kevin Brooker, οι οποίοι έχουν κάνει ρεκόρ οικονομίας με αυτοκίνητα diesel και βενζινοκίνητα.

Ξεκινώντας στις 3 Ιουλίου και οδηγώντας όλη τη νύχτα για να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση, οι τρεις οδηγοί ολοκλήρωσαν το ταξίδι σε 27 ώρες με μέση ταχύτητα περίπου 50 χιλιόμετρα ανά ώρα. Είναι αξιοσημείωτο ότι σταμάτησαν μόνο δύο φορές για να φορτίσουν, πρώτα σε έναν σταθμό BP Pulse στο Lancashire και μια δεύτερη φορά στο Cullompton του Devon. «Αυτό το ρεκόρ αποδεικνύει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πλέον προσβάσιμα για όλους», δήλωσε η ομάδα των οδηγών. «Όχι μόνο για τις μικρές αποστάσεις μέσα στην πόλη, για μετάβαση στη δουλειά και επιστροφή στο σπίτι ή ως δεύτερο αυτοκίνητο αλλά και για πραγματική χρήση σε μακρινές διαδρομές. Αποδείξαμε ότι, με αυτό το αυτοκίνητο, επιτεύχθηκε η πραγματική αλλαγή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρεμιέρα στο Goodwood για την κορυφαία Ford Mustang Mach-E
Δοκιμή: Ford Mustang Mach-E AWD Extended Range 351 PS
Με το Puma Rally1 θα τρέξει στην υβριδική εποχή του WRC η Ford

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  
Πηγή: newsauto.gr

Διαβάστε επίσης

Τα Tesla δείχνουν και Disney+

Tesla: Νέες αναβαθμίσεις/ενημερώσεις. Η εταιρεία κυκλοφόρησε μια ενημέρωση λογισμικού (την 2021.24), η οποία περιλαμβάνει μια ποικιλία...

31/07/2021

Peugeot e-208: Ιδανικό μέσα στην πόλη

Το Peugeot e-208 γνωρίζει μεγάλη ζήτηση στην ευρωπαϊκή – αλλά και ελληνική –  αγορά, φιγουράροντας στις...

30/07/2021

Οι τιμές του Audi Q4 e-tron Sportback στην Ελλάδα

Το Audi Q4 e-tron Sportback είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV της μάρκας στην compact κατηγορία. Παίρνει...

30/07/2021