Πρόγραμμα Εορτασμού 25η Μαρτίου 2021

Δυτική Μακεδονία

23/03/2021, 12:31 μμ

Θέμα: Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ηςΜαρτίου 1821

Σχετ.: Τα υπ’ αρίθ. πρωτ. α) 20666/18032021 και β) 20671/18-03-2021 έγγραφα  του  Υπουργείου Εσωτερικών.

Σε λίγες ημέρες ο Ελληνισμός θα εορτάσει την 200ηεπέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν  για  ν’ αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς μας προγόνους, οι οποίοι μέσα από τα δεσμά της σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη, δια μέσου των αιώνων, με τον αγώνα τους τη φλόγα του Έθνους.

Τιμούμε τους ήρωες του 1821, που έκαναν πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών, εξασφαλίζοντας σε μας, μεταξύ άλλων, και τα δύο υπέρτατα αγαθά: την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση κινδύνου διασποράς του Covid19, εφέτοςδεν θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική και η μαθητική παρέλαση στην Π.Ε. Καστοριάς, ενώ όλες οιεκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες του 1821.

           ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη 24 Μαρτίου

Ομιλίες εθνικής σημασίας και περιεχομένου στιςεκπαιδευτικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε Καστοριάς,προκειμένου να τονιστεί η μεγάλη σημασία της εθνικής επετείου στην ιστορική πορεία του Έθνους, σύμφωνα με τις γενικότερες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πέμπτη  25  Μαρτίου

Ώρα 07:00΄ π.μ.:

Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών

Ώρα 07:30΄ π.μ.:

Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς.

Ώρα 08:00΄ π.μ.:

Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων στην πλατεία Μακεδονομάχων.

Ώρα 10:30΄ π.μ.:

-Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς.

-Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Αναστάσιο Ξανθόπουλο, Προϊστάμενο τηςΠρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς.

Ώρα 11:15΄ π.μ.:

Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων, στην πλατεία Μακεδονομάχων και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους Πολιτικών καιΣτρατιωτικών Αρχών, με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

                               

Ώρα 18.10΄ μ.μ.:

Υποστολή  σημαίας  στο Μνημείο Ηρώων στην πλατεία Μακεδονομάχων.

Τελετάρχες ορίζονται:

Στο χώρο κατάθεσης των στεφάνων, τελετάρχες ορίζονται οι κ.κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, Κωνσταντίνος Τζηκαλάγιας, Υπάλληλοι της Π.Ε. Καστοριάς.

Στο πλαίσιο του εορτασμού προβλέπονται:

Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.
Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, των Ν.Π.Δ.Δ.  και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ηςΜαρτίου.

Με την ευγενική τους φροντίδα παρακαλούνται κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων να ρυθμίσουν:

Η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς το θρησκευτικό τελετουργικό.
Το 15ο ΣΠ/ «XVΜΠ» για την έπαρση και υποστολή της Σημαίας.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς για την τήρηση  της τάξης και την ρύθμιση της κυκλοφορίας.
Ο Δήμος Καστοριάς για την καθαριότητα και τον σημαιοστολισμό της πόλης.
Οι Δ/ντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσηςπαρακαλούνται να μεριμνήσουν κατά λόγο αρμοδιότητας, προκειμένου να γίνουν ομιλίες εθνικής σημασίας στα σχολεία, σύμφωνα με τιςγενικότερες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Υποσημείωση: Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση κινδύνου διασποράς τουCovid19, προτείνεται, να αποφευχθεί η προσέλευσητων μαθητών, σημαιοφόρων και παραστατών, κατά την 25η Μαρτίου, στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς και στους κατά τόπους Ναούς, προς αποφυγή συναθροίσεωνκαι διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Επίσης, γνωστοποιείται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ηκαθιερωμένη κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές την παραμονή της επετείου.

Όσον αφορά την κατάθεση στεφάνων από τις επίσημες τοπικές αρχές κατά την ημέρα του εορτασμού, αυτή θα πραγματοποιηθεί με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Το πρόγραμμα αυτό επέχει θέση επίσημης πρόσκλησης.

ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς

Δημήτριος Ε. Σαββόπουλος

 

 

 

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

«Πρόγραμμα Κατάρτισης αγροτών, ανέργων και συλλογικών σχημάτων για την Ενίσχυση της Κυκλικής Βιοοικονομίας στον Αγροδιατροφικό Τομέα»

  Την έγκριση υποβολής Πρότασης στο ΕΑΠ 2012-2016 στον Άξονα 3 «Ενίσχυση και Αξιοποίηση του Ανθρώπινου...

20/04/2021

Κτηριακή επέκταση νοσοκομείου Κοζάνης

Προχωράει το νέο κτήριο του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης. Σήμερα 20-04-2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ....

20/04/2021