Προανακριτική: Ολοκληρώνονται οι εργασίες για την υπόθεση Ν. Παππά

Πολιτική

29/06/2021, 11:23 πμ

Με θέμα τη συζήτηση και την έγκριση του πορίσματός της, συνεδριάζει σήμερα Τρίτη, στις 11:00, η προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά αδικήματα που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Ν. Παππά κατά την άσκηση των καθηκόντων του (υπόθεση τηλεοπτικών αδειών 2016).

Οι εισηγητές των κομμάτων, που συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή, επεξεργάστηκαν τις προτάσεις των πορισμάτων τους. Οι προτάσεις αυτές θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση, οπότε και αναμένεται να εγκριθεί το τελικό πόρισμα «κατά πλειοψηφία».

Το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής, οι εργασίες της οποίας άρχισαν στις 7 Απριλίου, εκτιμάται ότι θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Σύμφωνα με το protothema.gr, το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής που ερεύνησε την υπόθεση χειραγώγησης του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών προκειμένου να στηθεί το ΣΥΡΙΖΑ channel θα προτείνει την παραπομπή του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κείμενο συμπερασμάτων της πλειοψηφίας θα καταγράφει το σύνολο των «καυτών» στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα (sms, emails, τιμολόγια, μαρτυρίες) και τα οποία τεκμηριώνουν με τρόπο αδιάσειστο την τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος κατ’ επανάληψη και κατά συρροή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο συμπερίληψης του αδικήματος της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου έχει απομακρυνθεί καθώς από την έρευνα που πραγματοποίησαν τα μέλη της προανακριτικής, δεν προέκυψαν ισχυρές αποδείξεις τέλεσης του κακουργήματος πέραν των αρχικών ενδείξεων.

Σε κάθε περίπτωση τα μέλη της πλειοψηφίας τονίζουν ότι το τελικό πόρισμα που θα συζητηθεί και ψηφιστεί από την Ολομέλεια εως τις 15 Ιουλίου θα είναι νομικά πλήρως «δεμένο» προκειμένου να μην υπάρξει αποδόμηση του κατηγορητηρίου στο επόμενο στάδιο του Δικαστικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, η τεκμηρίωση του κατηγορητηρίου θα στηρίζεται:

– Στα sms που αντάλλαξε ο κ. Παππάς με τον κ. Καλογρίτσα την περίοδο του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών. Όπως αναφέρουν πηγές της προανακριτικής, το περιεχόμενο των μηνυμάτων επιβεβαιώνει πως ο πρώην υπουργός καθοδηγούσε έναν εκ των υποψηφίων.

– Στις καταθέσεις του κ. Χρ. Καλογρίτσα που αποκάλυψε ότι λειτουργούσε ως «μπροστινός» του πρώην υπουργού

– Στην αποκάλυψη του κ. Κυρ. Τόμπρα για το ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ Παππά – Καλογρίτσα – CCC

– Στα email που αναφέρονται σε white house και white porscha

Πάντως, το τελικό πόρισμα θα περιέχει ξεχωριστά κεφάλαια και για τα μη πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στη όζουσα πολιτικομιντιακή υπόθεση. Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι υπάρχει πλήθος στοιχείων τα οποία θα διαβιβαστούν στην τακτική δικαιοσύνη αλλά και στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές (φορολογικές, Αρχή για το «μαύρο» χρήμα) για περαιτέρω έρευνα.

Πηγή: tomanifesto.gr

Διαβάστε επίσης

Σκληρή απάντηση Χρυσοχοΐδη στο παραλήρημα ΣΥΡΙΖΑ για τις δολοφονίες γυναικών

Για απραξία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ότι αφορά τις δολοφονίες γυναικών...

31/07/2021

Σκέρτσος: 43 φορές λιγότερους θανάτους αν ήμασταν όλοι εμβολιασμένοι

«43 φορές λιγότεροι θάνατοι σημαίνει ότι αν όλος ο πληθυσμός ήταν εμβολιασμένος, από τις 12.923 απώλειες...

31/07/2021

Σοφία Βούλτεψη: Ομάδα κρούσης κατά της εμπορίας ανθρώπων με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες

Στη μάχη για την καταπολέμηση της εμπορίας και εκμετάλλευσης ανθρώπων (trafficking) μπαίνει για πρώτη φορά επίσημα...

31/07/2021