Πώς θα παρουσιαστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Μεγαλόπολη

06/06/2021, 3:26 μμ

Σύσκεψη για τα θέματα πολιτισμού συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την Τετάρτη 2 Ιουνίου, στην Τρίπολη.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- των αντιπεριφερειαρχών Παιδείας και Πολιτισμού Αθηνάς Κόρκα και Τουρισμού Αννας Καλογεροπούλου, υπηρεσιακών παραγόντων και συνεργατών, συζητήθηκε η οργάνωση της παρουσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, με δύο περίπτερα, ένα εμβληματικό αφιερωμένο στα 200 χρόνια από το 1821 και ένα εμπορικό.

Οσον αφορά το εμβληματικό περίπτερο, αποφασίστηκε η συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής για το υλικό που τελικά θα παρουσιαστεί, ενώ για το εμπορικό θα υπάρξει συνάντηση του περιφερειάρχη με τα 5 Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εξ άλλου, στην ίδια συνεδρίαση συνοψίστηκαν οι δράσεις που υλοποιούνται ή έχουν ήδη γίνει, για τα 200 χρόνια, στις οποίες περιλαμβάνονται η συντήρηση μνημείων των ηρώων, η κατασκευή μνημείων, εκδόσεις, παραγωγή ντοκιμαντέρ και ταινιών κ.α.

Τέλος, αναφορικά με τις υπόλοιπες πολιτιστικές δράσεις, επαναβεβαιώθηκε η θέση ότι η Περιφέρεια στηρίζει δράσεις με εξωστρέφεια και διεθνές ενδιαφέρον και άλλες που έχουν ήδη καταξιωθεί στην πορεία του χρόνου, ενώ ενισχύει παράλληλα και την ενδοπεριφερειακή κινητικότητα των εν λόγω δράσεων.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Διαβάστε επίσης

Έκθεση ζωγραφικής «Μένουμε Σπίτι» στην Τρίπολη (pics)

Η ΔΕΠΕ Δήμου Τρίπολης και o δήμος Τρίπολης πραγματοποίησαν την Τετάρτη 23 Ιουνίου στην πλατεία Πετρινού...

24/06/2021

Τα ζευγάρια των «16» του Euro

Η φάση των ομίλων του Euro ολοκληρώθηκε και πλέον είναι γνωστά και τα οκτώ ζευγάρια της...

24/06/2021

Η αναβίωση του εθίμου του Άι-Γιάννη Ρηγανά στην Τρίπολη (pics,vid)

Copyright © 2009 – 2020 ArcadiaPortal.gr Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του ArcadiaPortal.gr διατίθεται...

23/06/2021