Πως τα πάει η Mercedes-Benz EQA στο τεστ ταράνδου; (video)

Ηλεκτροκίνηση

09/07/2021, 6:06 πμ

Η ισπανική ιστοσελίδα km77 ανέβασε στο κανάλι της στο youtube μια ακόμα δοκιμασία στο τεστ ταράνδου με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά την μικρή ηλεκτρική Mercedes-Benz EQA.

Το τεστ ταράνδου είναι μια αρκετά απαιτητική δοκιμασία των δυναμικών χαρακτηριστικών ενός μοντέλου καθώς περιλαμβάνει γρήγορες και συνεχόμενες μεταβολές της κατεύθυνσης με αντίστοιχες μεταφορές βάρους. Η αυτοκινητική ιστοσελίδα km77 έχει δημοσιεύσει μια σειρά video με νέα μοντέλα στη συγκεκριμένη δοκιμασία με πολλές φορές ενδιαφέροντα και αναπάντεχα αποτελέσματα.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της ηλεκτρικής Mercedes-Benz EQA με την οποία ο οδηγός του km77 ξεκίνησε την προσπάθειά του με ταχύτητα εισόδου στα 76 km/h. Μπαίνοντας με αυτή την ταχύτητα στον δεύτερο διάδρομο το αυτοκίνητο χτύπησε έναν κώνο ενώ στο video τονίζεται πως ήταν ιδιαίτερα έντονη η επέμβαση του ESP ενώ η αίσθηση του τιμονιού πολύ βαριά. Ακολούθησαν και άλλες προσπάθειες με αυτή την ταχύτητα όμως παρόλο που τα ηλεκτρονικά βοηθήματα συνέβαλαν στην διατήρηση της ευστάθειας δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί κάποια προσπάθεια χωρίς επαφή με κώνους.

Αυτό επιτεύχθηκε τελικά μειώνοντας την ταχύτητα εισόδου στα 74 km/h με την οποία η EQA άλλαξε την κατεύθυνσή της μέσα στους παράλληλους διαδοχικούς διαδρόμους χωρίς κάποια επαφή και χωρίς έντονη παρέμβαση των ηλεκτρονικών. Το χαμηλό κέντρο βάρους θεωρείται ως ένας από τους βασικούς παράγοντες για την αρκετά καλή επίδοση η οποία φέρνει την EQA στο ίδιο επίπεδο με την S-Class και αρκετά πιο ψηλά από την CLA που το ισπανικό Μέσο είχε δοκιμάσει πριν κάποιο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα Mercedes-AMG C 63 θα είναι κάπως έτσι
Η Mercedes θέλει να αλλάξει τον τρόπο που πουλά αυτοκίνητα!
Τι καινούριο φέρνει η ηλεκτρική Mercedes EQS;

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  
Πηγή: newsauto.gr

Διαβάστε επίσης

Τα Tesla δείχνουν και Disney+

Tesla: Νέες αναβαθμίσεις/ενημερώσεις. Η εταιρεία κυκλοφόρησε μια ενημέρωση λογισμικού (την 2021.24), η οποία περιλαμβάνει μια ποικιλία...

31/07/2021

Peugeot e-208: Ιδανικό μέσα στην πόλη

Το Peugeot e-208 γνωρίζει μεγάλη ζήτηση στην ευρωπαϊκή – αλλά και ελληνική –  αγορά, φιγουράροντας στις...

30/07/2021

Οι τιμές του Audi Q4 e-tron Sportback στην Ελλάδα

Το Audi Q4 e-tron Sportback είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV της μάρκας στην compact κατηγορία. Παίρνει...

30/07/2021