Πιθανόν να ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα ημερησίως

Μεγαλόπολη

17/03/2021, 9:40 πμ

Για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας στο τρίτο κύμα της πανδημίας μίλησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, «οι μετρήσεις δείχνουν ότι η Αττική συνεχίζει να έχει υψηλό ιικό φορτίο στα λύματα, χωρίς κανένα σημάδι ύφεσης», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «φαίνεται μικρή αύξηση στο ιικό φορτίο στα λύματα, μέσα στα φυσιολογικά όρια, που μπορεί να είναι αποτέλεσμα συγχρωτισμού όπως ίσως της Τσικνοπέμπτης».

«Είμαστε στην κορύφωση της πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση για το αν πρέπει να αρθούν τα μέτρα και να προχωρήσουμε σε άνοιγμα είπε πως «τα δεδομένα ενισχύουν την παράταση μέτρων».

«Δεν είμαι ειδικός των μέτρων, μόνο λογικά μπορώ να προσεγγίσω το φαινόμενο», είπε σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει λόγος παράτασης ή άρσης των μέτρων, παρατηρώντας πως «υπάρχουν κίνδυνοι επέκτασης, από τη στιγμή που ο εμβολιασμός προχωρά με αργούς ρυθμούς».

«Είναι πιθανό να ξεπεράσουμε και τα 3.000 κρούσματα ημερησίως» και παρά το ότι, εξαρτάται και από τον αριθμό των τεστ, «το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη τη χώρα είναι επιβαρυμένο» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν βλέπει αποκλιμάκωση την επόμενη εβδομάδα, είπε πως στην παρούσα φάση βρισκόμαστε σε έξαρση και αύξηση ενώ τόνισε πως ο νούμερο ένα λόγος διάδοσης είναι ο συγχρωτισμός και οι στενές επαφές.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Βυτίνα: Η Ευγενία Ταμπακοπούλου διηγείται…

ΓΡΑΦΕΙ : Ο Άρης Πολλάτος (εγγονός της) Η Ευγενία Ταμπακοπούλου, η γιαγιά μου, (1904-1989) ήταν εγγονή...

08/05/2021

Πελοπόννησος: 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ – αναψυκτηρίου και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή...

08/05/2021

Πάνω από μισό εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών στον Δήμο Τρίπολης

Το ΥΠΕΣ προχωρεί στην απόδοση εσόδων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2021, σε όλους τους...

08/05/2021