Πελώνη: Πάνω από 90% η προσέλευση των ιδιωτών γιατρών

Πολιτική

23/03/2021, 12:13 μμ

Η προσέλευση των ιδιωτών γιατρών είναι πολύ ικανοποιητική και έχει ξεπεράσει το 90%, υπογράμμισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Για την επίταξη περαιτέρω ιδιωτικών κλινικών απάντησε πως υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και ό,τι άλλο χρειαστεί να γίνει θα γίνει. «Το σύστημα υγείας είναι ένα και περιλαμβάνει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές και πολυδύναμες ΜΕΘ», τόνισε.

Διευκρίνισε ότι έχουν γίνει προσλήψεις και έχουν γίνει τα μέγιστα για την ενίσχυση του ΕΣΥ. «Έχουν προσληφθεί 10.000, από τους οποίους οι 4.000 θα μονιμοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ. Έχει γίνει ό,τι είναι δυνατόν», τόνισε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι αρχές Απριλίου θα είναι έτοιμα προς διάθεση τα δωρεάν self-test κορωνοϊού.

«Εμείς είμαστε στο τρίτο κύμα, όσο θα προχωράμε τους εμβολιασμούς τόσο θα το αφήνουμε πίσω μας. Πριν από λίγη ώρα φτάσαμε στους 1 εκατ. εμβολιασμένους με την πρώτη δόση», είπε αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και άλλων δραστηριοτήτων, η Αριστοτελία Πελώνη είπε πως το λιανεμπόριο και τα σχολεία παραμένουν στις προτεραιότητες.

 

 

Πηγή: tomanifesto.gr

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Ν. Δένδιας: «Φτωχότεροι αλλά και πιο ισχυροί ναυτιλία, Ελληνισμός»

Τα θερμά συλλυπητήρια του -στις οικογένειες και τους συνεργάτες τους- για των απώλεια των εφοπλιστών, Γιάννη...

11/04/2021

Επίθεση Χρυσοχοΐδη σε Τσίπρα: Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου

Σκληρή απάντηση έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον αμετροεπή και καιροσκόπο Τσίπρα,  αναφορικά...

10/04/2021

Σκέρτσος: Μεγαλύτεροι βαθμοί ελευθερίας, με αυξημένο αυτοέλεγχο και τήρηση μέτρων

Τον σημαντικό ρόλο που θα παίξουν τα self test στο σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων, τη μεγάλη ανταπόκριση...

10/04/2021