Παπανδρέου: Η Ελλάδα έχει δυνατότητες να μπει στη νέα εποχή

Πολιτική

04/06/2021, 9:26 μμ

Σε μία one to one συζήτηση ευ όλης της ύλης πήρε μέρος ο Βουλευτής Αχαΐας ΚΙΝΑΛ  Γιώργος Παπανδρέου με συνομιλητή του τον δημοσιογράφο Χάρη Ιωάννου.

Ξεκινώντας με την πανδημία δήλωσε ότι έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Υποστήριξε ότι η πανδημία ανέδειξε πολλά, όπως ανισότητα στο χωρο της υγείας και της παιδείς καθώς και την θετική αλλά και αρνητική χρήση της τεχνολογίας. Αναφορικά στους χειρισμούς της Κυβέρνησης είπε ότι ενώ στην αρχή χειρίστηκε το θέμα ώριμα στην πορεία έγιναν λάθη.

Σαν λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης ο κ Παπανδρέου θεωρεί ότι είναι η πράσινη ανάπτυξη. Πρέπει να εκμεταλευτούμε όπως είπε τα πλεονεκτήματα της χώρας μας με τον σωστό τρόπο και σε όλα τα επίπεδα. Η πράσινη ανάπτυξη είναι μία νέα σχέση με την παραγωγική διαδικασία πουαντλεί από τις καλύτερες των παραδόσεων μας και όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι συνδεδεμένα και με την τουριστική ανάπτυξη συμπλήρωσε. Πρέπει ωστόσο να είναι κοινωνικά δίκαιη δηλαδή να μην φορτωθούν το κόστος της μετάβασης η μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα στρώματα γιατί χρήματα υπάρχουν όπως είπε χαριτολογώντας για τη φράση που όλοι γνωρίζουμε από το παρελθόν.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με θέματα όπως η ενέργεια , τα σχολεία τα πανεπιστήμια στην σύγχρονη κοινωνία και οι επενδύσεις. Την ομιλία του έκλεισε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι χώρα που πρέπει να επενδύσει κάποιος. Τόνισε ότι εδώ υπάρχουν μυαλά και η χώρα έχει δυνατότητες να μπει στη νέα εποχή.

Πηγή: tomanifesto.gr

Διαβάστε επίσης

Πελώνη: Η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών

«Η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και τώρα...

23/06/2021

Εγκρίθηκε ομόφωνα το νέο νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας

Με καθολική υποστήριξη εγκρίθηκε το νέο νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας από την Επιτροπή Εξωτερικών...

23/06/2021

Καλαφάτης: Η περιοχή του Έβρου αναπτύσσεται και θωρακίζεται

Την πεποίθηση ότι η περιοχή του Έβρου θωρακίζεται, χτίζεται, αναπτύσσεται και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη...

22/06/2021