Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας:Έγκριση νέων έργων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Εθνικού Σκέλους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Δυτική Μακεδονία

09/04/2021, 12:50 πμ

Έγκριση νέων έργων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Εθνικού Σκέλους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας , σε μια ιδιαίτερα δυσμενή περίοδο όσον αφορά την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) Εθνικού Σκέλους, λόγω της έναρξης και υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2021-2025, κατάφερε με την καθοριστική συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων την έγκριση τριών πολύ σημαντικών έργων και την ένταξη αυτών σε άμεση υλοποίηση με πιστώσεις για το τρέχον και το επόμενο έτος συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκ. €.

Πρόκειται για έργα απαραίτητα τόσο για τις τρέχουσες και επείγουσες ανάγκες όσο και για την υλοποίηση του σχεδιασμού και του προγραμματισμού της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης σε νέες υποδομές και βελτιώσεις των υφιστάμενων. 

  • Το έργο των συντηρήσεων αφορά υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης των κτηριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και υλοποίηση έως τέλος του 2022. 
  • Το έργο των προπαρασκευαστικών μελετών αφορά την Εκπόνηση Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου σε έκταση του Πανεπιστημίου στην Φλώρινα και στην Γεωτεχνική Έρευνα και Μελέτη για το έργο «Δημιουργία-Επέκταση Κτιριακών Εγκαταστάσεων Εκπαιδευτηρίων στη ΖΕΠ Κοζάνης» και περίοδο υλοποίησης 2021-2022. 
  • Το έργο των τακτοποιήσεων πολεοδομικών εκκρεμοτήτων των κτιριακών εγκαταστάσεων αφορά σειρά ενεργειών όπως, εκκρεμότητες ιδιοκτησιακού, τακτοποίηση πολεοδομικών παραβάσεων, έκδοση πιστοποιητικών Η/Μ εξοπλισμού και πυροπροστασίας, έκδοση πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης, για το σύνολο των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου στη Δυτική Μακεδονία και περίοδο υλοποίησης 2021-2022.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα συνεχίσει απρόσκοπτα να υλοποιεί το αναπτυξιακό του όραμα αποσκοπώντας στη δημιουργία ενός σύγχρονου, εξωστρεφούς και ανταγωνιστικού Ιδρύματος.

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: Έστω click away αλλιώς παραιτηθείτε όλοι!

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Τόσο καιρό ζητάμε επίμονα να κλείσουν όλα στη περιοχή μας, να γίνει ένα...

09/04/2021

10 προσλήψεις στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου για κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών με προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Ανακοίνωση της ΔΕΗ για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δέκα (10)...

09/04/2021

Αντιπεριφέρεια Αγροτικής Ανάπτυξης: Στήριξη για άμεση δράση του ΕΛΓΑ για τους ροδακινοπαραγωγούς

Άμεση είναι η αντίδραση της Περιφερειακής αρχής Δυτικής Μακεδονίας για τις ζημίες από την επέλαση του...

09/04/2021