Οι προσδοκίες για ανάκαμψη σε ΗΠΑ και Κίνα δίνουν ώθηση στο πετρέλαιο

Ενέργεια

06/04/2021, 10:57 πμ

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη καθώς τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα ενίσχυσαν τις προοπτικές ανάκαμψης.

Το θετικό κλίμα στην αγορά ενισχύθηκε από μια έρευνα που δημοσίευσε το Ινστιτούτο Διαχείρισης Εφοδιασμού (ISM) τη Δευτέρα, η οποία δείχνει ότι η δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών των ΗΠΑ έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο το Μάρτιο. 

Τα δεδομένα των ΗΠΑ «υπογράμμισαν την δυναμική της ανάπτυξης στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, φωτίζοντας τις προοπτικές ζήτησης ενέργειας», δήλωσε η Margaret Yang από την DailyFX.

Ομοίως, η ανάκαμψη στον τομέα των υπηρεσιών της Κίνας σημείωσε άνοδο το Μάρτιο, καθώς οι εταιρείες προσέλαβαν περισσότερους εργαζομένους και η επιχειρηματική αισιοδοξία αυξήθηκε, σύμφωνα με σχετική την Τρίτη.

Επιπλέον, η Αγγλία πρόκειται να μειώσει τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί κατά της πανδημίας στις 12 Απριλίου, με το άνοιγμα επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων όλων των καταστημάτων, γυμναστηρίων, κομμωτηρίων και εξωτερικών χώρων φιλοξενίας.

Οι παράγοντες αυτοί αντισταθμίζουν εν μέρει τις ανησυχίες που απορρέουν από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ + την προηγούμενη εβδομάδα όπου σχεδιάζεται να επιστρέψουν 350.000 βαρέλια ημερησίως στην αγορά από το Μάιο.

Η προσοχή της αγοράς είναι τώρα στραμμένη στις έμμεσες συνομιλίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν στη Βιέννη την Τρίτη στο πλαίσιο ευρύτερων διαπραγματεύσεων για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 μεταξύ της Τεχεράνης και των παγκόσμιων δυνάμεων.

Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι οι συνομιλίες θα ήταν «δύσκολες» και δεν προβλέπουν γρήγορη πρόοδο.

«Μια ραγδαία εξέλιξη στις έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στη Βιέννη αυτή την εβδομάδα θα οδηγήσει σχεδόν σίγουρα σε πτώση  τις αγορές πετρελαίου εξαιτίας των φόβων για αύξηση του ιρανικού εφοδιασμού», δήλωσε ο Jeffrey Halley από την OANDA.

Την Τρίτη το πρωί (9:51 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 59,47 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,40% και το μπρεντ στα 62,2 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,24%.

(insider.gr)

Πηγή: energypress.gr

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Οι αποφάσεις της έκτακτης ΓΣ της ΕλβαλΧαλκόρ

Στην Αθήνα στις 9 Απριλίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:30 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων της...

11/04/2021

Ν. Δένδιας: Ελπίζω στην Άγκυρα να υπάρξει μια επανέναρξη συνεννόησης στα πλαίσια του Δικαίου

«Εάν η Τουρκία κρατήσει μια καλή συμπεριφορά θα πάω στην Άγκυρα και ελπίζω ότι και εκεί...

10/04/2021

Τι πρόβλέπει το πενταετές της ΔΕΔΑ 2021-2025 για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας – Μέσα στον επόμενο μήνα ξεκινούν τα έργα

Θήβα και Λιβαδειά είναι οι δύο μεγάλες πόλεις της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας που προβλέπεται να αναπτυχθεί/επεκταθεί...

10/04/2021