Ο Βορίδης κεντρικός ομιλητής στη διάσκεψη του ΟΟΣΑ για το lobbying

Πολιτική

20/05/2021, 8:09 πμ

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στη διάσκεψη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) με θέμα: «Το lobbying στον 21ο αιώνα: Διαφάνεια, Ακεραιότητα, Πρόσβαση», το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακώς, σήμερα Πέμπτη 20 Μαΐου.

Αφορμή για την πρόσκληση του κ. Βορίδη στη διάσκεψη καθώς και το θέμα το οποίο θα κληθεί να αναπτύξει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στάθηκε η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία αφορά στη ρύθμιση δραστηριοτήτων άσκησης επιρροής σε μέλη θεσμικών οργάνων της Πολιτείας, που έρχεται να καλύψει το κενό που παρατηρείται στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, μέσα από την υιοθέτηση ρυθμίσεων διαφάνειας και ακεραιότητας.

Στόχος της διάσκεψης του ΟΟΣΑ είναι να διαπιστώσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέσα στην τελευταία δεκαετία στο ζήτημα του lobbying, τις προκλήσεις που σχετίζονται με αυτό και με άλλες πρακτικές άσκησης επιρροής καθώς και η ανάδειξη της προσέγγισης επί του θέματος που έχουν επιλέξει οι διάφορες κυβερνήσεις. Παράλληλα, επιδιώκεται η καλύτερη κατανόηση και αντιμετώπιση των ζητημάτων άσκησης επιρροής στην κατεύθυνση κάλυψης των κενών που εντοπίζονται στους κανονισμούς και της αντιμετώπισης των αδιαφανών πρακτικών, προκειμένου να αυξηθεί η εμπιστοσύνη και η ακεραιότητα στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Πηγή: tomanifesto.gr

Διαβάστε επίσης

Πελώνη: Η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών

«Η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και τώρα...

23/06/2021

Εγκρίθηκε ομόφωνα το νέο νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας

Με καθολική υποστήριξη εγκρίθηκε το νέο νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας από την Επιτροπή Εξωτερικών...

23/06/2021

Καλαφάτης: Η περιοχή του Έβρου αναπτύσσεται και θωρακίζεται

Την πεποίθηση ότι η περιοχή του Έβρου θωρακίζεται, χτίζεται, αναπτύσσεται και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη...

22/06/2021