Ο Γιώργος Αμανατίδης σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συλλογικής Προεδρίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Milorad Dodik

Δυτική Μακεδονία

14/05/2021, 9:04 μμ

Σε συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Τασούλα Κων/νου με τον Πρόεδρο της Συλλογικής Προεδρίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης κ. Milorad Dodik συμμετείχε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης με την ιδιότητα του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας (Κ.Ο.Φ) μεταξύ των δύο Κρατών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ανέφερε ότι, μεταξύ των δύο εργαλείων με τα οποία η χώρα μας μπορεί να βοηθήσει πρακτικά τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Περιλαμβάνεται η ανάληψη, από 1/7/2021 και για ένα χρόνο, της Προεδρίας της Διαδικασίας για τη Συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Βουλή των Ελλήνων θα κινήσει την Κοινοβουλευτική Συνέλευση αυτής της πρωτοβουλίας παίζοντας υποβοηθητικό ρόλο.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που προσκλήθηκε να παρευρίσκεται στη διμερή αυτή συνάντηση και ο κ. Αμανατίδης ως Πρόεδρος της Κ.Ο.Φ. μεταξύ των δύο Κρατών. 

Το κλίμα που επικράτησε ήταν φιλικό και δημιουργικό, στη λογική του αμοιβαίου οφέλους. Αποτυπώθηκε η δέσμευση της χώρας μας για πολλαπλή στήριξη της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης έτσι ώστε να μεταβεί από την κατάσταση της εν δυνάμει υποψήφιας χώρας σε υποψήφια χώρα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε).

Διαβάστε επίσης

Άρθρο-παρέμβαση της Βάιας Λαμπροπούλου: Ο νέος εργασιακός νόμος και η θέση των πολιτικών της Βουλής

Νέες συνθήκες διαμορφώνει το σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε από την ολομέλεια της Βουλής για θέματα μισθών, συμβάσεων,...

22/06/2021

Συνέντευξη του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά στο metalignitiki.gr για τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς απαντάει στη Βάια Λαμπροπούλου σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα για την περιοχή...

22/06/2021

Startups: Στο μικροσκόπιο η Δυτική Μακεδονία

Την καθιέρωση τοπικών κινήτρων για την περαιτέρω αποκέντρωση του οικοσυστήματος και την τόνωση της επιχειρηματικότητα στην...

18/06/2021