Νίκας για φυσικό αέριο: Τα 20 εκατ. ευρώ ή τα δίνουμε στη ΔΕΔΑ ή πάνε σε έργο οδοπιοίας

Μεγαλόπολη

26/05/2021, 8:35 μμ

Την προσωπική του άποψη εξέφρασε για ακόμα μία φορά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σχετικά με την εγκατάσταση αγωγού φυσικού αερίου στην Τρίπολη.

Ο κ. Νίκας απαντώντας σε σχετικές επερωτήσεις στη συνεδρίαση του ΠεΣυ την Τετάρτη 26 Μαΐου, μίλησε για την αγώνα που έχει κάνει ο ίδιος για το έργο αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εμείς κάναμε έναν αγώνα, βρήκαμε τα χρήματα παίρνοντάς τα από ένα δημόσιο έργο. Η περιφέρεια κινδύνευε να μείνει χωρίς φυσικό αέριο. Κατορθώσαμε, πείσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μας έδωσε τα 20 εκατ. ευρώ και θα τα δώσουμε στην κρατική αρχή ΔΕΔΑ γιατί αυτά τα χρήματα πρέπει να πάνε για δημόσιο έργο, γιατί οι αγωγοί θα μπορούν έπειτα να χρησιμοποιηθούν για το υδρογόνο που έρχεται».

Ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά ότι αν το έργο δεν γίνει μέσω της ΔΕΔΑ θα γίνει ένας δρόμος, σημειώντας ότι το έργο της Τρίπολης δεν πρέπει το συγκρίνουμε με τον ιδιώτη στη Μεγαλόπολη.

Το τιμολόγιο είναι ένα άλλο στοιχείο, είπε, εκτιμώντας ότι η πρώτη εγκατάσταση του φυσικού αερίου θα ξεκινήσει από τη ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Δεν είναι ένα θέμα σύγκρουσης το φυσικό αέριο. Εγώ αυτά μπορώ να κάνω.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Διαβάστε επίσης

Σχεδόν 200.000 ευρώ σε 7 μήνες έδωσαν τα ΕΛΤΑ σε εταιρεία βουλευτή της ΝΔ

Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσαν ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης...

24/06/2021

Έκθεση ζωγραφικής «Μένουμε Σπίτι» στην Τρίπολη (pics)

Η ΔΕΠΕ Δήμου Τρίπολης και o δήμος Τρίπολης πραγματοποίησαν την Τετάρτη 23 Ιουνίου στην πλατεία Πετρινού...

24/06/2021

Τα ζευγάρια των «16» του Euro

Η φάση των ομίλων του Euro ολοκληρώθηκε και πλέον είναι γνωστά και τα οκτώ ζευγάρια της...

24/06/2021