Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης – Η Ελληνική Επανάσταση του 1821σημείο καμπής της ευρωπαϊκής ιστορίας

Δυτική Μακεδονία

25/03/2021, 2:57 μμ

Φέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε η κορυφαία στιγμή για την νεώτερη Ελληνική ιστορία αλλά και ένα ιστορικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας του 19ου αιώνα. Ένα σημείο καμπής της ευρωπαϊκής ιστορίας.

Μέσα από μια επανάσταση εμπνευσμένη από τη Γαλλική Επανάσταση και τα κηρύγματα του Διαφωτισμού, δημιουργήθηκε ένα νέο ελληνικό κράτος. Ήταν μια επανάσταση ενάντια στο δεσποτισμό που οραματίστηκε μια δημοκρατική και ελεύθερη χώρα.

Αν οι επέτειοι όπως αυτή έχουν μια ορισμένη αξία, αυτή έγκειται στη δυνατότητα που μας δίνουν να αναστοχαστούμε πάνω στα γεγονότα και να τιμήσουμε τη μνήμη των αγώνων του ανθρώπου για Ισότητα και Δημοκρατία.

Η φετινή επέτειος του αγώνα για την Ανεξαρτησία μας βρίσκει σε μια πρωτόγνωρα κρίσιμη στιγμή, σε μια ιστορική συνθήκη που απαιτεί δράση. Αυτή τη φορά, με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας αλλά της ισότητας ως προς την πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες κρίσιμες για την διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολλών.

Δύο αιώνες μετά από την Επανάσταση που μας οδήγησε στην εθνική και πολιτική μας ανεξαρτησία, αντιλαμβανόμαστε ότι οφείλουμε να πορευόμαστε με γνώμονα τη διατήρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Με αφορμή την επέτειο δύο αιώνων, τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί σειρά θεματικών εκδηλώσεων με σκοπό να συζητήσουμε για όσα πραγματικά συνέβησαν το 1821’ αλλά και για γεγονότα και καταστάσεις που ίσως, δεν μάθαμε και δεν ακούσαμε ποτέ.

 

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Διοργάνωση θεματικών εργαστηρίων Επιχειρηματικής Ανακάλυψης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Η καινοτομία αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους πιο κρίσιμους παράγοντες για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης, ιδιαίτερα...

20/04/2021

Επίκαιρη ερώτηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Βουλή για τις ελληνοποιήσεις και τη νοθεία του μελιού

Ένας από τους πλέον αναπτυσσόμενους κλάδους της αγροτικής παραγωγής της χώρας μας, η μελισσοκομία, πλήττεται από...

19/04/2021

Κοινή δήλωση της Τομεάρχη Εργασίας και της Αναπλ. Τομεάρχη για την Κοινωνική Αλληλεγγύη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και Θεανώς Φωτίου

Σήμερα μετακινούνται αιφνιδιαστικά δύο εκ των συνδικαλιστών των ΕΑΣ – από τις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ στον...

19/04/2021