Νέο πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο Κύπρου για τα Φωτοβολταϊκα Συστήματα

Ενέργεια

10/05/2021, 1:59 πμ

Tο Γραφείο Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει τo επόμενο πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης, το οποίο θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου 2021 και με θέμα, «Πώς να επιλέξω το σωστό φωτοβολταϊκό σύστημα και πώς να μεγιστοποιήσω την επένδυσή μου, με μηδενικό αρχικό κόστος»

Το σεμινάριο θα προσφερθεί στα Ελληνικά με εξ αποστάσεως διδασκαλία. 

Περιγραφή

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος σε οικίες, επιχειρήσεις και τεμάχια γης (φωτοβολταϊκά πάρκα). Μέσω του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα λάβουν πολύτιμες συμβουλές και κατευθύνσεις για την επιλογή του σωστού, αξιόπιστου και τεχνολογικά προηγμένου φωτοβολταϊκού εξοπλισμού που περιλαμβάνει φωτοβολταϊκά πλαίσια, μετατροπείς ισχύος/αντιστροφείς, ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, προστασία του φωτοβολταϊκού συστήματος από τα πουλιά, προστασία της μόνωσης της οροφής καθώς και υπηρεσίες τηλεμετρίας, απομακρυσμένης παρακολούθησης, συντήρησης και λειτουργίας του φωτοβολταϊκού συστήματος.

Περαιτέρω, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το τί περιλαμβάνει μια σωστή μελέτη διαστασιολόγησης ενός φωτοβολταϊκού συστήματος καθώς και πώς επιτυγχάνεται η κάλυψη όλων των ενεργειακών αναγκών ενός υποστατικού με την επιλογή των σωστών τεχνολογιών βελτιστοποίησης της παραγωγής του φωτοβολταϊκού συστήματος.

Πρόσθετα, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για καινούργια προγράμματα χρηματοδότησης και κρατικής επιδότησης των φωτοβολταϊκών συστημάτων, που θα τους επιτρέψουν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκό σύστημα με μηδενικό αρχικό κόστος. Τέλος, το ακροατήριο θα ενημερωθεί για την απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και την πλατφόρμα EnergyXchange, μια πλατφόρμα που θα διευκολύνει τη μετάβαση σ’ αυτή την απελευθερωμένη ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Η κοινοπραξία της πλατφόρμας συντονίζεται από την Eletoyia Photovoltaics (www.eletoyia.com/), ενώ το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η EUROCY Innovation Ltd συμμετέχουν ως συνεργαζόμενοι φορείς. Θα σταλούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 11/05/21 (18:30-19:30)

Διδάσκων: Δρ. Γιάννης Τοφής

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα – ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Κόστος συμμετοχής: 45-60€ 

Εγγραφές: applications.ucy.ac.cy/pub_alumni_open/display_event_list_dates?p_e_id=326

Για όλα τα προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου απονέμεται πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Πληροφορίες: Τ. 22894356 (ώρες γραφείου), Ε. [email protected]

Πηγή: energypress.gr

Διαβάστε επίσης

Οι δυνατότητες χρήσης της αμμωνίας ως ναυτιλιακού καυσίμου σε πρώτο πλάνο

Η ναυτιλιακή εταιρεία Eastern Pacific Shipping πρόκειται να συνεργαστεί με το Nanyang Technological University της Σιγκαπούρης...

21/06/2021

ΗΠΑ, Νορβηγία και Δανία ενώνουν τις δυνάμεις τους για ναυτιλιακά καύσιμα μηδενικών εκπομπών

Οι ΗΠΑ εργάζονται με τη Δανία, τη Νορβηγία και άλλες χώρες για την ανάπτυξη λύσεων καυσίμων...

21/06/2021

Υδρογόνο: Η παραγωγή και οι χρήσεις του για βιομηχανία και ενέργεια

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι η πιο δύσκολη εξίσωση της εποχής μας. Η παγκόσμια ενεργειακή...

21/06/2021