Νέα μετωπική Νίκα και στο βάθος παραίτηση;

Μεγαλόπολη

28/05/2021, 2:41 πμ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τον τελευταίο καιρό έχει επιλέξει έναν δρόμο σύγκρουσης. Την τελευταία εβδομάδα, «τα έψαλε» στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, εμμέσως πλην σαφώς, κατά τη συνέντευξή του στην Καλαμάτα όπου έθεσε το ζήτημα της Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια και χρήματα έδωσε και στήριξε τα νοσοκομεία αλλά το υπουργείο δεν έχει κάνει το ίδιο, αλλά και χθες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, μιλώντας για τις πυρκαγιές, είπε ότι ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος «τα ακούνε», ενώ δεν έχουν την ευθύνη.

Πριν από όλα αυτά, είχε προηγηθεί η ανεξαρτητοποίηση της κυρίας Μαργαρίτας Σπυριδάκου από την παράταξή του, και μάλιστα με επισημάνσεις στην επιστολή της περί αυταρχισμού εκ μέρους του περιφερειάρχη.

Αλλά οι συγκρούσεις δεν τελειώνουν εδώ.

Όπως πληροφορούμαστε, ο κ. Νίκας έχει έρθει σε ανοικτή σύγκρουση με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας εξαιτίας της μεταφοράς της Διεύθυνσης από το κτίριο όπου στεγάζεται στο κτίριο της Περιφέρειας, επί της οδού 28ης Οκτωβρίου όπου έχει μεταφερθεί και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας από τον Μάρτιο.

Τελειώνει ο Μάιος και ακόμα η μεταφορά τη έδρας δεν έχει γίνει, ενώ θα έπρεπε, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, να έχει ολοκληρωθεί ως τις 31 Μαρτίου. Γι’ αυτό και ο κ. Νίκας φέρεται πως έλαβε πιο δραστικά μέτρα ώστε να γίνει η μεταφορά.

Ο κ. Νίκας είχε, από την αρχή, ανακοινώσει ότι θα προσπαθήσει να εξοικονομήσει χρήματα από τα ενοίκια που καταβάλλονται για τη στέγαση των υπηρεσιών, και αυτό οπωσδήποτε είναι σημαντικό, Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση φαίνεται ότι υπάρχει μια κόντρα, η οποία λένε φτάνει ως την παραίτηση Διευθυντή  και ότι η υπόθεση θα λυθεί υπηρεσιακά, από το υπουργείο…

Πηγή: arcadiaportal.gr

Διαβάστε επίσης

Τα όμορφα Πούλιθρα | Arcadia Portal

Τα όμορφα Πούλιθρα Η φωτογραφία ανήκει στην Γ.Κ. Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στη στήλη «Η...

20/06/2021

Σε καλό δρόμο η διαδικασία προώθησης της ΣΔΙΤ για το έργο της μαρίνας Ναυπλίου

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η διαδικασία προώθησης της ΣΔΙΤ για το έργο της μαρίνας Ναυπλίου, όπως...

20/06/2021

Το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων του Euro

Δύο σημαντικές και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους φιλάθλους αναμετρήσεις περιλαμβάνει το τηλεπτικό πρόγραμμα του Κυριακή...

20/06/2021