Μηταράκης: Θετική εξέλιξη ο νέος κανονισμός για τη νέα Eυρωπαϊκή Yπηρεσία Aσύλου

Πολιτική

05/07/2021, 11:57 μμ

Ο Υπουργός και η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ.κ. Νότης Μηταράκης και Σοφία Βούλτεψη, υποδέχθηκαν στο κτίριο Κεράνη την Εκτελεστική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Γραφείου Υποστήριξης Ασύλου (European Asylum Support Office – EASO) κα Nina Gregory, παρουσία του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τους βρέθηκε η υιοθέτηση του νέου κανονισμού για την νέα Eυρωπαϊκή Yπηρεσία Aσύλου (EUAA), με τον κ. Μηταράκη να σημειώνει πως “αυτό αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη, αλλά και μια απόδειξη της εποικοδομητικής και συμβιβαστικής διάθεσης των 5 χωρών της Μεσογείου.

Μια διάθεση που πρέπει να επιδείξουν όλα τα κράτη-μέλη και κατά τη διαδικασία διαπραγμάτευσης του ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου”.

Ύστερα τόνισε  ότι “ο ρόλος του EASO είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς μπορεί να φωτίσει επιχειρησιακές πτυχές (και με βάση την κοινή μας εμπειρία) προτεινόμενων λύσεων, ιδίως ως προς την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου”.

Οι δύο πλευρές συνομολόγησαν στον κοινό στόχο για εκκαθάριση των εκκρεμών υποθέσεων της Υπηρεσίας Ασύλου μέχρι το τέλος του 2021.

Τέλος, οι κ.κ. Μηταράκης και Gregory επισκέφθηκαν τα νέα γραφεία του EASO στη χώρα μας, τα οποία και στεγάζονται στον 5ο όροφο του κτιρίου Κεράνη, μετά και την κύρωση της σχετικής συμφωνίας έδρας.

Πηγή: tomanifesto.gr

Διαβάστε επίσης

Κυριάκος Πιερρακάκης: Ολα ψηφιακά, εδώ και τώρα

Θα δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες υπηρεσίες από όσες είδαμε μέχρι σήμερα αθροιστικά», λέει στην «Καθημερινή της Κυριακής»...

01/08/2021

Αυγενάκης για Ιακωβίδη: «Του είπα να το ξανασκεφτεί. Ευθύνη των ομοσπονδιών η προετοιμασία των αθλητών»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τοποθετήθηκε για τις δηλώσεις του Θοδωρή Ιακωβίδη. Ο οποίος, με δάκρυα...

01/08/2021

Σκληρή απάντηση Χρυσοχοΐδη στο παραλήρημα ΣΥΡΙΖΑ για τις δολοφονίες γυναικών

Για απραξία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ότι αφορά τις δολοφονίες γυναικών...

31/07/2021