Μετά τα ρεπορτάζ, ήρθε ΕΔΕ για τους χαμένους ασυρμάτους του Α.Τ. Ομονοίας

Κοινωνία

13/06/2021, 3:56 πμ

Μετά από σχεδόν επτά μήνες και μετά τα σχετικά δημοσιεύματα για τους χαμένους έξι ασυρμάτους του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας διατάχθηκε τελικά Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για να δοθούν επιτέλους απαντήσεις για το πώς τελικά «εξαφανίστηκαν».

Αρχικά σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr είχε δοθεί η εντολή για έρευνα στον ίδιο τον Διοικητή του Α.Τ. Ομονοίας ώστε να εξεταστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκαν οι ασύρματοι τύπου tetra μάρκας Nokia.

Αυτό βέβαια έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά καθώς όπως τονίζουν αξιόπιστες πηγές η ίδια η διοίκηση του συγκεκριμένου Τμήματος θα έπρεπε να δώσει εξηγήσεις για το που βρίσκονται οι ασύρματοι και όχι το ίδιο το Τμήμα να κάνει την έρευνα η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε «λανθασμένα» συμπεράσματα.

Έτσι μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα με τους χαμένους ασυρμάτους αποφασίστηκε να γίνει ΕΔΕ για να διαπιστωθεί εάν φέρει ευθύνες η διοίκηση του Τμήματος για την απώλεια των ασυρμάτων.

Click4more «Χάθηκαν» έξι υπηρεσιακοί ασύρματοι από το ΑΤ Ομονοίας – Πού στρέφονται οι έρευνες

Ταυτόχρονα πηγές από την Κατεχάκη υποστηρίζουν πως από τις αρχές του 2021 οι ασύρματοι τύπου tetra δεν είναι λειτουργικοί και δεν μπορούν να «ακούσουν» τις συχνότητές της ΕΛΑΣ.

Ωστόσο, πηγές ενημέρωσης του newsit.gr τονίζουν πως υπάρχουν υπηρεσίες που δουλεύουν ακόμη με το συγκεκριμένο σύστημα ενώ η απώλεια των έξι ασυρμάτων διαπιστώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο χωρίς να είναι γνωστό το πότε τελικά χάθηκαν.

Άρα για τουλάχιστον δύο μήνες αυτοί που είχαν τους ασύρματους μπορούσαν να ακούν τις κατά τα άλλα μυστικές επικοινωνίες της ΕΛΑΣ.

Το ιστορικό των χαμένων ασυρμάτων

Τον Νοέμβριο του 2020 άλλαξε ο διαχειριστής στο Α.Τ. Ομόνοιας ο οποίος παρέδωσε όλο τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό στον νέο υπεύθυνο του Τμήματος. Εκεί διαπιστώθηκε η απώλεια των έξι ασυρμάτων ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν τόσο ο παλιός διαχειριστής όσο και ο Διοικητής του Τμήματος.

Τον Ιανουάριο του 2021 έγινε επίσημη αναφορά στην αρμόδια Υπηρεσία της ΕΛΑΣ για την απώλεια των έξι ασυρμάτων χωρίς ξανά όμως να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να πέσει φως στο μυστήριο.

Τον Μάιο του 2021 τελικά δόθηκε η εντολή για Προφορική Ερευνά όμως ανατέθηκε στον ίδιο τον διοικητή. Τελικά μετά τον σάλο που ξέσπασε από τα σχετικά ρεπορτάζ διατάχθηκε ΕΔΕ από τα κεντρικά για να δοθούν απαντήσεις.

Ταυτόχρονα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων γίνεται ξεχωριστή έρευνα για τις τυχόν ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων.

ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ

To άρθρο Μετά τα ρεπορτάζ, ήρθε ΕΔΕ για τους χαμένους ασυρμάτους του Α.Τ. Ομονοίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στην Αχαΐα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – 16 άνθρωποι στο νοσοκομείο

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στην Αχαΐα καθώς δόθηκε μάχη όλο το βράδυ από τις επίγειες...

01/08/2021

Ποιες ώρες της ημέρας χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή

Ο καύσωνας επελαύνει, όλη η χώρα βρίσκεται στο φούρνο και οι επόμενες ημέρες θα είναι δίχως...

01/08/2021

Καύσωνας: Στους 44,6 βαθμούς η θερμοκρασία στην Μεσσηνία – Πάνω από 40 σε 87 περιοχές σύμφωνα με το meteo

Σε κλοιό καύσωνα παραμένει η χώρα με τις υψηλές θερμοκρασίες να έχουν την τιμητική τους, ενώ...

31/07/2021