Μέχρι το 2023 η Volvo θα έχει και μικρό ηλεκτρικό SUV

Ηλεκτροκίνηση

18/06/2021, 10:25 πμ

Η Volvo παρουσίασε ήδη το C40 Recharge και σύμφωνα με μία εσωτερική έκθεση, το τμήμα marketing προτείνει, την ένταξη στην γκάμα ενός μικρότερου ηλεκτρικού crossover.

Οι πληροφορίες από το εσωτερικό έγγραφο της Volvo αναφέρουν πως το crossover, θα ανήκει στην κατηγορία «Β» και το όνομά του θα είναι XC20 ή XC30.

Το νέο crossover στοχεύει τα mainstream μοντέλα: Ford Puma, Peugeot e-2008 και Opel Mokka-e . Ωστόσο, είναι πιθανών το XC20 ή το XC30 θα να είναι λίγο πιο πολυτελές και να έχει μια υψηλότερη τιμή εκκίνησης.

Οι προδιαγραφές του (απόδοση και αυτονομία) παραμένουν ένα μυστήριο, αλλά το crossover σε επίπεδο εκκίνησης αναμένεται να προσφέρεται αποκλειστικά με ηλεκτρικό κινητήρα, καθώς η Volvo θα έχει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το XC20 / XC30 θα μπορούσε να έχει κίνηση μόνο εμπρός, καθώς για λόγους οικονομίας θα έχει μόνο έναν ηλεκτροκινητήρα μπροστά. Αυτό θα μπορούσε να περιορίσει την ελκυστικότητα του μοντέλου, αλλά ας μην ξεχνάμε πως και το Mokka-e έχει κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς.

Αν όλα πάνε καλά, το μοντέλο θα κυκλοφορήσει το 2023. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Hakan Samuelsson είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη πως το νέο crossover θα βασιστεί στην Αρχιτεκτονική Βιώσιμης Εμπειρίας της Geely. Στην ίδια συνέντευξη ο Samuelsson είχε πει: «Νομίζω ότι είναι πολύ πρακτικό και έξυπνο να μοιραστούμε αυτήν την [πλατφόρμα], ώστε να μπορούμε να έχουμε μια δομή κόστους για ένα μικρότερο αυτοκίνητο που είναι πολύ ανταγωνιστικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πανελλήνια Παρουσίαση: Volvo XC40 Recharge
Volvo XC60 Recharge Plug-In: Φινέτσα και δυναμισμός
Volvo XC40 Recharge: Σε ρόλο πρωταγωνιστή με plug-in hybrid και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Πηγή: newsauto.gr

Διαβάστε επίσης

Τα Tesla δείχνουν και Disney+

Tesla: Νέες αναβαθμίσεις/ενημερώσεις. Η εταιρεία κυκλοφόρησε μια ενημέρωση λογισμικού (την 2021.24), η οποία περιλαμβάνει μια ποικιλία...

31/07/2021

Peugeot e-208: Ιδανικό μέσα στην πόλη

Το Peugeot e-208 γνωρίζει μεγάλη ζήτηση στην ευρωπαϊκή – αλλά και ελληνική –  αγορά, φιγουράροντας στις...

30/07/2021

Οι τιμές του Audi Q4 e-tron Sportback στην Ελλάδα

Το Audi Q4 e-tron Sportback είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV της μάρκας στην compact κατηγορία. Παίρνει...

30/07/2021