Με τη συμμετοχή του Δήμου Φλώρινας η τελική εκδήλωση του διασυνοριακού έργου «Culture Lands»

Δυτική Μακεδονία

15/06/2021, 2:02 πμ

Το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021, στην πόλη της Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε η τελική εκδήλωση του διασυνοριακού προγράμματος «Culture Lands», το οποίο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και στο οποίο συμμετείχαν ο Δήμος Φλώρινας ως επικεφαλής εταίρος, ο Δήμος Καστοριάς, το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (Κ.Τ.Ε.) Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Berat και η ΜΚΟ «People & Ideas» από την Αλβανική πλευρά. 

Τον Δήμο Φλώρινας στην εκδήλωση εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παναγιώτης Τσακμάκης, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου κ. Αθανάσιο Κάτη.

Ο κ. Τσακμάκης, κατά την παρουσίαση του προγράμματος, μεταξύ άλλων τόνισε: «Κύριος στόχος του έργου Culture Lands είναι να προάγει την πολιτιστική κληρονομιά και τα πολιτιστικά δίκτυα (Cultural Cross Boarder Network), συμβάλλοντας έτσι στην προστασία των παραδοσιακών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Επιπρόσθετα, η ενίσχυση της ελκυστικότητας ορισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων θα βελτιώσει τη συνολική ελκυστικότητα της διασυνοριακής περιοχής με αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, την αυξημένη διεθνή προβολή και τη βελτίωση της γενικότερης εικόνας της περιοχής ως τουριστικού προορισμού». 

Στο περιθώριο της εκδήλωσης δόθηκε η ευκαιρία στον Αντιδήμαρχο Φλώρινας να ανταλλάξει απόψεις με τον ομόλογό του στον Δήμο Καστοριάς, κ. Ρήμου, για μελλοντική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών αναφορικά με την τουριστική ανάπτυξη των περιοχών.

Διαβάστε επίσης

Επίκαιρη ερώτηση της Π. Πέρκα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας με θέμα: «Χρηματοδότηση μετάβασης στις λιγνιτικές περιοχές και κατανομή πόρων»

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα,...

13/07/2021

Κοζάνη: Τι έδειξαν τα rapid tests στην κεντρική πλατεία

Σε τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων (rapid tests) για την covid19 υποβλήθηκαν 47 πολίτες, τη Δευτέρα 12...

13/07/2021