Με όλα τα ηλεκτρικά της η Toyota στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Ηλεκτροκίνηση

17/06/2021, 10:23 μμ

Η Toyota πρόκειται να διαθέσει ένα στόλο ηλεκτρικών οχημάτων για μετακινήσεις που αφορούν σε αθλητές και όχι μόνο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Τώρα η εταιρεία στοχεύει να αναδείξει αυτό που αποκαλεί «πλήρη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων» στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, στο Τόκιο.

Η Toyota δεν διαθέτει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά αλλά πρόκειται να διαθέσει συνολικά περίπου 3.700 οχήματα για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, εκ των οποίων το 90 τοις εκατό είναι ηλεκτρικό. Κατά τη διάρκεια των αγώνων σκοπεύει να χρησιμοποιήσει περίπου 500 Mirai με τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου και άλλα 850 ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας, εκτός από υβριδικά PHEV και μη, όπως τα Toyota Prius και Prius Prime.

Ωστόσο, κανένα από τα αμιγώς ηλεκτρικά της δεν θα είναι κανονικό επιβατικό αλλά θα είναι με τη μορφή του APM, του e-Palette και του Concept-i– με τα e-Palette και Concept-i να μπορούν να επιδείξουν αυτόνομη μετακίνηση επιπέδου 4. Τις ημέρες των αγώνων, διαθέσιμα από την Toyota θα είναι και τα scooters που κρατούν τον αναβάτη σε όρθια θέση, καθώς επίσης καθίσματα και αναπηρικά αμαξίδια για τις μετακινήσεις σε κλειστούς χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παγκόσμια Παρουσίαση: Toyota Land Cruiser LC300
Αυτοκτόνησε υπάλληλος της Toyota λόγω bullying από το αφεντικό του
Στο Nissan Qashqai οι ηχητικές ειδοποιήσεις έχουν κάτι από Pac-Man (+video)

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  
Πηγή: newsauto.gr

Διαβάστε επίσης

Τα Tesla δείχνουν και Disney+

Tesla: Νέες αναβαθμίσεις/ενημερώσεις. Η εταιρεία κυκλοφόρησε μια ενημέρωση λογισμικού (την 2021.24), η οποία περιλαμβάνει μια ποικιλία...

31/07/2021

Peugeot e-208: Ιδανικό μέσα στην πόλη

Το Peugeot e-208 γνωρίζει μεγάλη ζήτηση στην ευρωπαϊκή – αλλά και ελληνική –  αγορά, φιγουράροντας στις...

30/07/2021

Οι τιμές του Audi Q4 e-tron Sportback στην Ελλάδα

Το Audi Q4 e-tron Sportback είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV της μάρκας στην compact κατηγορία. Παίρνει...

30/07/2021