Με οδύνη σύμπασα η Τρίπολη αποχαιρέτησε τον εφημέριο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία

Μεγαλόπολη

11/07/2021, 12:16 πμ

Με οδύνη σύμπασα η Τρίπολη αποχαιρέτησε τον επί 33 χρόνια μακαριστό εφημέριο του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού και Αγίων Νεομαρτύρων Τριπόλεως Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Αλέξανδρο Παπαδόπουλο.

Τήν Εξόδιο Ακολουθία τέλεσε με ευλογία και άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, τον οποίο και εκπροσώπησε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παρών κ. Χρυσόστομος συγχωριανός του μεταστάντος.

Συμμετείχαν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως μετά πλειάδος Κληρικών.

Ο Σεβασμιώτατος άγιος Πατρών στον επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του πολυκλαύστου Ιερέως ως εφημερίου, πνευματικού πατρός, οικογενειάρχου, συμπολίτου και εξήρε τα χαρίσματα που τον κοσμούσαν.

Του μακαριστού πρωθιέρεως Αλεξάνδρου Παπαδοπούλου, του εν σκληρά δοκιμασία και πόνo τελευτήσαντος είη η μνήμη αιωνία και αγήρως.
Οι ευχές του στην θριαμβέβουσα Εκκλησία Του, ας πρεσβεύουν και γίνουν βάλσαμο υπέρ των εν θλίψη οικείων και συγγενών του, των ενοριτών και πνευματικών του τέκνων και πάντων των ανθρωπίνως πoνεσάντων.

ΧΑΜπίτας

Πηγή: arcadiaportal.gr

Διαβάστε επίσης

ΕΚΑ: Η λειτουργία της μονάδας 3 της ΔΕΗ και των άλλων λιγνιτικών μονάδων κρατούν την κοινωνία όρθια

Η εθνική σημασία της Μονάδας 3 της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και των άλλων λιγνιτικών μονάδων της...

04/08/2021

Σύλλογος Λίμνης Αρκαδίας: Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί τα Μέλη του σε Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση σύμφωνα με τα άρθρα 11,...

04/08/2021

Χαρδαλιάς: Οι ώρες είναι κρίσιμες, η χώρα μας βιώνει ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο

Έκτακτη ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν κατά τη σημερινή ημέρα πραγματοποίησαν στις...

04/08/2021