Με λίγους κινητήρες εσωτερικής καύσης η Mercedes από το 2030

Ηλεκτροκίνηση

14/07/2021, 12:28 πμ

Η Mercedes θα εξαλείψει σε μεγάλο ποσοστό τους κινητήρες εσωτερικής καύσης από τη γκάμας της μέσα σε ένα εύρος χρόνου που δεν ξεπερνά τη δεκαετία.

Η Γερμανική εταιρεία που είναι φημισμένη για τους εξαιρετικούς κινητήρες V8 και V12, πρόκειται να κάνει σημαντική αλλαγή στο status της μέχρι το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε.

Σύμφωνα με την Γερμανικά δημοσιεύματα η Mercedes επιταχύνει τη μετάβαση στην ηλεκτρική εποχή, κάτι που σημαίνει πως οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα εκλείψουν σε μεγάλο βαθμό από τη γκάμα των μοντέλων της. Ούτως ή άλλως, η Mercedes σε κάθε κατηγορία όπου έχει «εκπροσώπηση» προσφέρει ήδη μια εξηλεκτρισμένη εναλλακτική, οπότε και ο περιορισμός της προσφοράς των «συμβατικών» κινητήρων θα είναι ένα εύλογο επόμενο βήμα. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως ενώ ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ορίσει ημερομηνίες από τις οποίες και μετά να λειτουργούν μόνο με ηλεκτρικά μοντέλα, η Mercedes δεν μπορεί να δεσμευτεί αντίστοιχα μια και η στρατηγική της κάνει λόγο για ανάγκη περί κινητήρων με υγρά καύσιμα ακόμα και μετά το 2030.

Ειδικά σε χώρες όπου δεν υπάρχει ανεπτυγμένη υποδομή και δεν προβλέπεται να αναπτυχθεί η σχετική υποδομή για τη φόρτιση, η Mercedes θέλει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών της που θα ζητούν ακόμα «συμβατικούς» κινητήρες. Σε επόμενη ενημέρωση του κοινού, η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να κάνει μια σειρά ανακοινώσεων όπου εκτός από τις λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες πλατφόρμες καθώς και την ανάπτυξη ενός νέου λειτουργικού συστήματος, θα έχει και περισσότερα να πει για τα χρονοδιαγράμματα σχετικά με την επικράτηση της ηλεκτροκίνησης στη γκάμα των μοντέλων της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι θα είναι η νέα Mercedes C-Class All-Terrain
Πως τα πάει η Mercedes-Benz EQA στο τεστ ταράνδου; (video)
Η εκρηκτική Mercedes-AMG S63 με την υπογραφή της Mansory

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  
Πηγή: newsauto.gr

Διαβάστε επίσης

Τα Tesla δείχνουν και Disney+

Tesla: Νέες αναβαθμίσεις/ενημερώσεις. Η εταιρεία κυκλοφόρησε μια ενημέρωση λογισμικού (την 2021.24), η οποία περιλαμβάνει μια ποικιλία...

31/07/2021

Peugeot e-208: Ιδανικό μέσα στην πόλη

Το Peugeot e-208 γνωρίζει μεγάλη ζήτηση στην ευρωπαϊκή – αλλά και ελληνική –  αγορά, φιγουράροντας στις...

30/07/2021

Οι τιμές του Audi Q4 e-tron Sportback στην Ελλάδα

Το Audi Q4 e-tron Sportback είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV της μάρκας στην compact κατηγορία. Παίρνει...

30/07/2021