Λιανεμπόριο: Τι ισχύει για αγορές και ωράριο καταστημάτων

Οικονομία

05/04/2021, 7:45 πμ

Τι πρέπει να κάνει ο καταναλωτής – Τι ισχύει με το 13032, click away, click in shop και μετακινήσεις – Πώς κλείνεται το ραντεβού

Ανοίγει σήμερα το λιανεμπόριο με τους καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν με τι τρόπο θα κάνουν τις αγορές τους, click inside ή click away. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται ραντεβού, το οποίο θα πρέπει να πιστοποιείται απ’ το κατάστημα μέσω κάποιου αποδεικτικού στο email (το χαρτί της παραγγελίας ή της αγοράς που θα σημειώνεται και η ώρα παραλαβής) ή μέσω sms προς τον πελάτη όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία της επιχείρησης (όνομα, διεύθυνση, αφμ) και η ώρα του ραντεβού.

Τα ραντεβού στα καταστήματα μπορούν να κλείνονται τόσο τηλεφωνικά όσο και ηλεκτρονικά. Ο καταναλωτής απ’ την πλευρά του για να πάει στο ραντεβού θα πρέπει να αποστείλει sms στον αριθμό 13032. Μετά την αποστολή του, θα έχει 3 ώρες στη διάθεσή του για να διεκπεραιώσει τις αγορές του και μόνο μία φορά την ημέρα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ακόμα και εάν ο καταναλωτής έχει κλείσει πολλαπλά διαδοχικά ραντεβού σε καταστήματα οι αγορές του πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί στο τρίωρο. Σημειώνεται ότι ο καταναλωτής μπορεί να μετακινηθεί και εκτός του Δήμου του για να πάει στα ραντεβού ανεξαρτήτως ημέρας.

Παράλληλα ισχύει περιορισμός ένα άτομο ανά 25 τ.μ. εμπορικού χώρου και ανώτατο όριο 20 επισκεπτών ανά κατάστημα.

Ωράριο

Σε ό,τι αφορά στο ωράριο, προβλέπεται προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Σάββατο και απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Σημειώνεται ότι, για τις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, διατηρείται η αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου shops in a shop. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά κέντρα, τα εκπτωτικά καταστήματα και τα εκπτωτικά χωριά εξαιρουμένων των φαρμακείων και των σούπερ μάρκετ τα οποία λειτουργούν υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές.

Διαβάστε ακόμη

Εντός του 2021 ο διεθνής διαγωνισμός για το Ταε Κβον Ντο στο Φάληρο

Έχει σύννεφα απόψε στον Ελλάκτωρα, αειφορία, υγεία και ευεξία στη ΔEH με το αζημίωτο και πολύ ενδιαφέρον για τη Λάρκο

Ίλυδα: Ο expert του λογισμικού για τις φαρμακαποθήκες και η… ώρα των self tests

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newmoney.gr

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

ΑΑΔΕ: Οnline σύνδεση ταμειακών μηχανών με την εφορία

«Κατά ριπάς» κατασχέσεις για οφειλέτες του δημοσίου το 2021 «Καταιγισμό» ηλεκτρονικών κατασχέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς 4...

20/04/2021

Γεωργιάδης: Ανακοινώσεις για τη στήριξη κλάδων μέσω ΕΣΠΑ όπως στην εστίαση τις επόμενες μέρες

Τι είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε ομιλία του στη διαδικτυακή ημερίδα «Δυτική Ελλάδα: Η...

20/04/2021

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ανοίγει το Taxisnet – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε (vid)

Οι αλλαγές σε δόσεις, αποδείξεις, ενοίκια, τεκμήρια – Ποιοι θα έχουν επιστροφή φόρου Εντός του επόμενου...

19/04/2021