Λεωνίδιο: Ενδιαφέρον Νίκα για την ενίσχυση του «Αρχείου Τσακωνιάς» και του «Climb in Leonidio» (pics,vid)

Μεγαλόπολη

10/06/2021, 3:45 μμ

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χ. Λαμπρόπουλο, τον πρόεδρο του ΠεΣυ Μανώλη Σκαντζό, την θεματική αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Α. Καλογεροπούλου και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη  Αθλητισμού Ι. Μαντζούνη, με αφορμή την υπογραφή του έργου «Ολοκλήρωση των εργασιών του λιμανιού της Πλάκας Λεωνιδίου».

Μετά την ολοκλήρωση των άνω διαδικασιών, ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, μαζί με εκπροσώπους φορέων της περιοχής, συνόδεψαν τον κ. Νίκα στο Αρχοντικό Τσούχλου, που στεγάζεται το «Αρχείον Τσακωνιάς».

Ο περιφερειάρχης έδειξε ενδιαφέρον για την στήριξη των δράσεων του «Αρχείου Τσακωνιάς» και για τα όσα αυτό πρεσβεύει.

Ο Πρόεδρος του «Αρχείου Τσακωνιάς», Τσιγκούνης Δημήτριος  μίλησε για σωματείο το πνευματικό ίδρυμα του τόπου, που ιδρύθηκε το 1954 με στόχο τη συγκέντρωση, παρουσίαση και αξιοποίηση των στοιχείων που συνδέονται με την ιστορία, τη γλώσσα, τη λαογραφία, τα ήθη και τα έθιμα της Τσακωνιάς από την πρώτη της καταβολή μέχρι των ημερών μας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν η αναστύλωση του αρχοντικού και η οικονομική στήριξη των δράσεων.

Στον προαύλιο χώρο του αρχοντικού Τσούχλου βρέθηκαν και εκπρόσωποι του  Climb in Leonidio που δημιουργήθηκε για να παρέχει όλες τις πληροφορίες της σπορ αναρρίχησης στο Λεωνίδιο.

Οι εκπρόσωποι μίλησαν για τις δράσεις του αναρριχητικού συλλόγου και ζήτησαν από τον περιφερειάρχη να στηρίξει τα φεστιβάλ που γίνονται, έτσι ώστε να ενισχυθεί η προβολή και η προώθησή τους.

Θέλουμε το αναρριχητικό πάρκο να αναβαθμιστεί και να γίνει το πρώτο

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι ο περιφερειάρχης ζήτησε από τους Συλλόγους να το καταθέσουν άμεσα τις προτάσεις τους, με στόχο η περιφέρεια να χρηματοδοτήσει τις προσπάθειες για την ανάδειξη του μεγάλου πολιτιστικού πλούτου της Τσακωνίας και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου. 

Πηγή: arcadiaportal.gr

Διαβάστε επίσης

Έκθεση ζωγραφικής «Μένουμε Σπίτι» στην Τρίπολη (pics)

Η ΔΕΠΕ Δήμου Τρίπολης και o δήμος Τρίπολης πραγματοποίησαν την Τετάρτη 23 Ιουνίου στην πλατεία Πετρινού...

24/06/2021

Τα ζευγάρια των «16» του Euro

Η φάση των ομίλων του Euro ολοκληρώθηκε και πλέον είναι γνωστά και τα οκτώ ζευγάρια της...

24/06/2021

Η αναβίωση του εθίμου του Άι-Γιάννη Ρηγανά στην Τρίπολη (pics,vid)

Copyright © 2009 – 2020 ArcadiaPortal.gr Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του ArcadiaPortal.gr διατίθεται...

23/06/2021