Λάζαρος Μαλούτας: «Σήμερα 102 χρόνια μετά η απαίτησή μας για δικαίωση, για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου είναι πιο ισχυρή από ποτέ. Δεν ξεχνούμε»

Δυτική Μακεδονία

20/05/2021, 12:27 πμ

«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ήταν ένα οργανωμένο,  προσχεδιασμένο και αποτρόπαιο έγκλημα που σημάδεψε για πάντα έναν λαό.  Σήμερα 102 χρόνια μετά,  η απαίτησή μας για δικαίωση, για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου είναι πιο ισχυρή από ποτέ.  Δεν ξεχνούμε. Εγκλήματα που δεν αναγνωρίζονται, συνεχίζονται», υπογράμμισε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, με αφορμή τα 102 χρόνια από την Ποντιακή Γενοκτονία.  

Ο κ. Μαλούτας παρέστη το πρωί της Τετάρτης 19 Μάϊου, στην επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε στην Κοινότητα Σκήτης του Δήμου Κοζάνης, και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ποντιακής Μνήμης. 

Διαβάστε επίσης

Startups: Στο μικροσκόπιο η Δυτική Μακεδονία

Την καθιέρωση τοπικών κινήτρων για την περαιτέρω αποκέντρωση του οικοσυστήματος και την τόνωση της επιχειρηματικότητα στην...

18/06/2021

Κοζάνη: Τι έδειξαν τα rapid tests στην κεντρική πλατεία

Σε τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων (rapidtests) για την covid19 υποβλήθηκαν  55 πολίτες, την Τετάρτη 15 Ιουνίου...

16/06/2021

Τζηκαλάγιας για Υφυπουργό Γιώργο Αμυρά: Δίνει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα

Συνάντηση είχα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Γιώργο Αμυρά για δύο τομείς θεμάτων: 1)δυσλειτουργία- αδυναμίες...

16/06/2021