Κυρ. Μητσοτάκης: Αλμα δεκαετίας μετά τον κάβο της πανδημίας

Πολιτική

21/03/2021, 6:03 πμ

Στην πιο κρίσιμη φάση του πανδημικού φαινομένου ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετείται εφ’ όλης της ύλης.

Με συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» αναγνωρίζει την κούραση των πολιτών, αποδέχεται την πίεση των νοσοκομείων, δηλώνει ότι δεν θα διστάσει να επιτάξει ιδιωτικές μονάδες υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μιλάει για την ανάγκη εκτόνωσης και αποσυμπίεσης της κοινωνίας από τις πολλές απαγορεύσεις και προσβλέπει στους εμβολιασμούς, υποσχόμενος την επιτάχυνσή τους.

Επιμένει στην εκτίμησή του ότι περνάμε τον τελευταίο κάβο της περιπέτειας, σημειώνει ότι το δημόσιο σύστημα υγείας ανταποκρίθηκε πλήρως σας απαιτήσεις της περιόδου και ακόμη ότι στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης γκρεμίστηκαν τα στερεότυπα περί «τεμπέλη» δημοσίου υπαλλήλου.

Ο Πρωθυπουργός αισιοδοξεί ότι η Ελλάδα εξοπλισμένη από τα βήματα προόδου που επέτυχε υπό αντίξοες συνθήκες μπορεί μετά την πανδημία να επιχειρήσει το άλμα της δεκαετίας, καθώς πλέον υπάρχουν τόσο οι απαιτούμενοι χρηματοδοτικοί πόροι όσο και τα σχέδια των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων.

Επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του ’21 περιγράφει το όραμα και το σχέδιο ανάπτυξης που έχει καταρτίσει για τη χώρα. Και υπολογίζει βάσιμα ότι το επόμενο διάστημα θα διαμορφωθούν συνθήκες ισχυρής ανάπτυξης για την Ελλάδα. Και για αυτόν τον λόγο απορρίπτει τα σενάρια των εκλογών και μαζί επικρίνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις, επειδή προτιμά «τον δρόμο από τον νόμο», όπως χαρακτηριστικά τονίζει.

Για το θέμα του «μορατόριουμ» δηλώνει ότι εκείνος διεκδίκησε τη συναίνεση αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση από την άλλη πλευρά, παρά εισέπραξε πολεμική ότι δήθεν είναι αυταρχικός πολιτικός. «Προσπαθούν να με παρουσιάσουν σαν κάτι που δεν είμαι» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Για τον Κουφοντίνα τονίζει ότι «αναμετρήθηκε με τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου και προσαρμόστηκε επειδή η Δημοκρατία δεν υποχώρησε στον εκβιασμό του». Τοποθετείται επίσης στα θέματα της αστυνομικής βίας, σημειώνοντας ότι «καταλαβαίνω απόλυτα την οργή και την αμφισβήτηση, αλλά όχι την καταστροφή και την τυφλή βία».

Πηγή: tomanifesto.gr

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Επίθεση Χρυσοχοΐδη σε Τσίπρα: Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου

Σκληρή απάντηση έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον αμετροεπή και καιροσκόπο Τσίπρα,  αναφορικά...

10/04/2021

Σκέρτσος: Μεγαλύτεροι βαθμοί ελευθερίας, με αυξημένο αυτοέλεγχο και τήρηση μέτρων

Τον σημαντικό ρόλο που θα παίξουν τα self test στο σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων, τη μεγάλη ανταπόκριση...

10/04/2021

Χρηστίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει fake politics με fake news

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ από τον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ Παύλο Χρηστίδη ο οποίος μιλώντας στο Κανάλι-1...

10/04/2021