Κουτσογιάννης (Hengas): Το προσεχές διάστημα ξεκινούν οι εργασίες ανάπτυξης δικτύου στη Μεγαλόπολη – Στόχος μας να φτάσει το αέριο παντού

Ενέργεια

01/04/2021, 4:24 πμ

Αν και η νεότερη εταιρεία που έχει αναπτυχθεί στον κλάδο διανομής φυσικού αερίου, κατόρθωσε να ενταχθεί ως ένας σημαντικός παίκτης στον τομέα, έχοντας ένα ισχυρό πρόγραμμα ανάπτυξης για την ελληνική περιφέρεια, όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σύμβουλος Διοίκησης της Hengas, Νικόλαος Κουτσογιάννης, μιλώντας νωρίτερα στο συνέδριο του energypress.

Ως η μοναδική εταιρεία στον τομέα διανομής φυσικού αερίου και με την σημαντική κληρονομιά της Edil Hellas, η Hengas επικεντρώνεται στην συμβολή για την επίτευξη των στόχων για την ενεργειακή μετάβαση. Η Hengas υλοποιεί ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο 40.000.000 ευρώ για τη δημιουργία υποδομών σε εννέα πόλεις της ελληνικής περιφέρειας (Τρίπολη, Κόρινθος, Μεγαλόπολη, Έδεσσα, Πολύκαστρο, Πολύγυρος, Δεσκάτη, Νάουσα, Σκύδρα). Αν προστεθούν και οι υπό αδειοδότηση περιοχές που έχει αιτηθεί η εταιρεία, το εν λόγω πρόγραμμα ανάπτυξης θα φτάσει τα 75 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον ότι στο προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η ανάπτυξη του δικτύου στη Μεγαλόπολη. 

Αναφερόμενος στις εξελίξεις και την φυσιογνωμία του κλάδου ανέφερε την ανάγκη τόσο η Πολιτεία όσο και οι συμμετέχοντες στην αγορά διανομής φυσικού αερίου θα πρέπει να προσαρμόσουν την συμπεριφορά τους σε ένα περιβάλλον απελευθερωμένης αγοράς φυσικού αερίου. Άλλωστε τα στοιχεία χρήσης του φυσικού αερίου αποκαλύπτουν αυξανόμενη βαρύτητα στο ελληνικό ενεργειακό μίγμα, αν και η χρήση είναι σημαντικά διαφοροποιημένη από κλάδο σε κλάδο, με την ηλεκτροπαραγωγή να διατηρεί με μεγάλη διαφορά τα ηνία.

«Το φυσικό αέριο θα αποτελέσει κινητήρια δύναμη των εξελίξεων στον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα», όπως ανέφερε ο ίδιος, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα, την ανάγκη περαιτέρω διείσδυσης του καυσίμου στο φόντο σημαντικής υστέρησης που παρατηρείται κύρια στην ελληνική περιφέρεια αλλά μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών καταναλωτών.

Με γνώμονα «την έλευση του φυσικού αερίου παντού στην Ελλάδα», ο κύριος Κουτσογιάννης αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που προσφέρει η χρήση και αξιοποίηση τεχνολογιών όπως το CNG και το LNG, με ορατά θετικά αποτελέσματα για τους καταναλωτές, τόσο τα νοικοκυριά όσο και τις επιχειρήσεις.

Καταλήγοντας, ανέφερε πως η Hengas διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία και εμπειρία να δραστηριοποιηθεί σε αυτούς τους τομείς και να υλοποιήσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανάπτυξης με στόχο νέες περιοχές να προμηθευτούν το φυσικό αέριο. 

Πηγή: energypress.gr

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Τα “διδάγματα” της “Μήδειας” στην περίπτωση των Σποράδων – Τι μέτρα παίρνει ο ΔΕΔΔΗΕ για την ενεργειακή ασφάλεια των νησιών

Μέτρα για την ασφαλέστερη ηλεκτροδότηση των νησιών των Βορείων Σποράδων σχεδιάζει ο ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας την αρνητική...

10/04/2021

Energy Weekly Review: Διαβάστε την εβδομαδιαία επισκόπηση της ενεργειακής επικαιρότητας από την ομάδα του energypress

Διαβάστε και σήμερα την εβδομαδιαία έκδοση του Energy Weekly Review που εκδίδει το Energypress και σας...

10/04/2021

Την πρώτη παραγγελία τρένων υδρογόνου Coradia Polyvalent από τη Γαλλία έλαβε η Alstom

Εκ μέρους των τεσσάρων περιοχών, η SNCF Voyageurs παράγγειλε στην Alstom τις πρώτες 12 αμαξοστοιχίες διπλής λειτουργίας (ηλεκτροκίνητες...

09/04/2021