Κώστας Βλάσης: «Οριστική υπαγωγή πολλών τοπικών κοινοτήτων της Μεγαλόπολης στο καθεστώς περιοχών που πλήττονται από ειδικά μειονεκτήματα»

Μεγαλόπολη

12/03/2021, 3:17 μμ

Την Τρίτη 9 Μαρτίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την 8η τροποποίηση-επικαιροποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και πλέον είναι οριστική η υπαγωγή πολλών τοπικών κοινοτήτων της Μεγαλόπολης στο καθεστώς περιοχών που πλήττονται από ειδικά μειονεκτήματα, εξέλιξη για την οποία είχαμε ενημερώσει από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες μαζί με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, αλλά και τον Βουλευτή Ν. Κοζάνης Γιώργο Αμανατίδη, ήρθε τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα για πολλές τοπικές κοινότητες του Δήμου Μεγαλόπολης αλλά και των Δήμων Γρεβενών και Βοΐου.

Η  ένταξη  των  εν  λόγω  περιοχών  τις καθιστά  δικαιούχους ενισχύσεων – όπως π.χ. εξισωτικές αποζημιώσεις – οι οποίες προέρχονται από το υπομέτρο 13.3 του ΠΑΑ 2014-2020 «Ενισχύσεις  σε περιοχές με Ειδικά Μειονεκτήματα».

Συγκεκριμένα για τον Δήμο Μεγαλόπολης προβλέπεται η υπαγωγή στο καθεστώς των περιοχών που πλήττονται από ειδικά μειονεκτήματα των τοπικών κοινοτήτων:  Μαυριών,  Κυπαρισσίων,  Θωκνίας,  Χωρέμη,  Τριποτάμου, Νεοχωρίου Λυκοσούρας, Βελιγοστής, Ελληνίτσας, Ποταμιάς, Σουλαρίου, Λεονταρίου, Ραψομμάτη, Περιβολίων, Ανθοχωρίου,  Γέφυρας,  Μεγαλοπόλεως,  Μαραθούσης,  Πλάκας,   Σούλου,  Κατσίμπαλη, Ζώνης, Τριλόφου, Νέας Εκκλησούλας και Μακρυσίου.

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αρκαδίας ΝΔ Κώστας Βλάσης: «Για μια ακόμη φορά αποδεικνύουμε στην πράξη πως η στήριξη της Μεγαλόπολης ενόψει της απολιγνιτοποίησης αποτελεί προτεραιότητά μας. Δεν θα σταματήσουμε να αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα που μας δίνεται για να στηρίζουμε τους κατοίκους της Μεγαλόπολης, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια έχουν προσφέρει πάρα πολλά. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτούς».

Πηγή: arcadiaportal.gr

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Συλλυπητήριο μήνυμα του Πολιτιστικού Κέντρο Βαλτεσινίκου για τον θάνατο του Αγγελή Παπαγεωργίου

Έφυγε ξαφνικά απο την ζωή ο συμπατριώτης μας Αγγελής Γεωργίου Παπαγεωργίου ( Ρήγα ).Η Κηδεία θα...

11/05/2021

Τα φραγκόσυκα του Παράλιου Άστρους

Η μοναδική θέα από το “Νησί” στο Παράλιο Άστρος Η φωτογραφία ανήκει στην Ε.Κ Μπορείτε να...

11/05/2021

Τα «Καρυτινά Ορδιά» | Arcadia Portal

Αμέσως μετά την ανακήρυξη της Εφορείας Καρυταίνης στο Χρυσοβίτσι στις 29 Απριλίου 1821 αρχίζει ένας οργασμός...

10/05/2021