«Κοινοβουλευτική ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπης Βέττα και Π.Ε. Καστοριάς κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την αποζημίωση των καλλιεργητών ελιάς στην Κοζάνη» ​

Δυτική Μακεδονία

23/02/2021, 5:40 μμ

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ  Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα και Π.Ε. Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Αποζημιώσεις καλλιεργητών ελιάς στην Κοζάνη για τον παγετό 2017».

Στην ερώτηση, η οποία βασίζεται στο υπόμνημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελιάς Ιμέρων Κοζάνης(2.2.21), γίνεται αναφορά στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στους καλλιεργητές από τις ζημιές που υπέστησαν λόγω του παγετού που επικράτησε κατά τη χειμερινή περίοδο του  2017.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η παραγωγή της συγκεκριμένης χρονιάς ανήλθε στους 13 τόνους ελαιόλαδο και 10 τόνους βρώσιμης ελιάς όταν, την προηγούμενη και την επόμενη χρονιά αντίστοιχα, παρήχθησαν 150 τόνοι ελαιόλαδο και 450 τόνοι βρώσιμης ελιάς.

Οι καλλιεργητές, δεν έχουν λάβει ακόμη κάποια απάντηση, παρά το γεγονός ότι έκαναν τις δηλώσεις τουςτον Μάιο του 2019, διεκδικώντας τις νόμιμες αποζημιώσεις.

Τέλος, επισημαίνεται, ότι η καθυστέρηση στην καταβολή της αποζημίωσης, μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια τουεύλογου δικαιώματος των καλλιεργητών, γεγονός που θα επιφέρει σημαντική ζημιά στους ίδιους και την τοπική οικονομία.

Επισυνάπτεται η ερώτηση.

Βουλευτής Κοζάνης, Κ. Βέττα

Βουλευτής Καστοριάς, Ο. Τελιγιορίδου

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Νίκος Λυσσαρίδης – Δεν δέχομαι υπαινιγμούς και αιχμές για την διαμόρφωση του προγράμματος και την ηθική μου (βίντεο)

Απαντήσεις στην κριτική και στις αιχμές που δέχτηκε για το πρόγραμμα των 40εκ. ευρώ από την...

25/02/2021

Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Μπορεί να αυξηθεί ο προϋπολογισμός της παρούσας πρόσκλησης με επιπλέον 60εκ.

Το ζήτημα των κριτηρίων κατανομής του προγράμματος των 40εκ. ευρώ συζητείται εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση...

25/02/2021