Κατάθεση ερώτησης από τον Παπαηλιού για τη μονάδα στο Αθήναιο

Μεγαλόπολη

13/06/2021, 10:05 πμ

Κατά τη συγκέντρωση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Βαλτετσίου (Αθήναιο κλπ) για την αποτροπή της εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας παραγωγής πρώτης ύλης ζωοτροφών (12.6.2021):

Το ενδεχόμενο εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας παραγωγής πρώτης ύλης ζωοτροφών στην ευρύτερη περιοχή του Βαλτετσίου (Αθήναιο κλπ) – η   λειτουργία της μονάδας του ίδιου φορέα στα Λεχαινά διεκόπη με απόφαση του ΣτΕ για περιβαλλοντικές παραβάσεις –  προστιθέμενο   στην κατασκευή της μονάδας διαχείρισης απορριμάτων στην Παλιόχουνη και  τις ανεμογεννήτριες στο Μαίναλον,  θα επιβαρύνει περαιτέρω το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής και θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων.

Η  κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, μέσω της θεσμικής εκπροσώπησής της και της Επιτροπής Αγώνα, προς την κατεύθυνση της αποτροπής δημιουργίας ακόμη μιάς εστίας αρνητικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος αποτελεί στοιχείο δημοκρατικής νομιμοποίησης και συμμετοχής.              

Η ανάδειξη του θέματος θα γίνει εκ μέρους μου με την κατάθεση ερώτησης  στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. 

 

Δελτίο Τύπου

Πηγή: arcadiaportal.gr

Διαβάστε επίσης

Επανεκκίνηση Εστίασης: Δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις που απορρίφθηκαν

Σύμφωνα με την 3η τροποποίηση της Πρόσκλησης της Δράσης “Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για...

31/07/2021

ΔΕΥΑΒΚ: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για μίσθωση δεξαμενής

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ οι ενδιαφερόμενοι που είναι ιδιοκτήτες κατάλληλων δεξαμενών, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής ανακοίνωσης, να...

31/07/2021

Τι έδειξαν τα rapid test σε Τρίπολη, Λεωνίδιο και Τυρό

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 140 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 64 Περιφερειακών...

31/07/2021