«Καλλιόπη Βέττα: Η μνήμη και η τιμή για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας είναι διαρκής – Συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την Ημέρα μνήμης»

Δυτική Μακεδονία

20/05/2021, 12:33 πμ

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συμμετείχε σε εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Αρχικά, χθες το απόγευμα, παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Δήμου Εορδαίας με θέμα «Πτολεμαΐδα: Τόπος μνήμης και διεκδίκησης», όπου απηύθυνε και χαιρετισμό, επισημαίνοντας ότι η μνήμη για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας είναι διαρκής και ανεξάντλητη, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στα δεινά που επιφέρει ο εθνικισμός, η πατριδοκαπηλία και το μίσος.

Σήμερα το πρωί συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν  στο Μνημείο Ποντιακής Μνήμης της Τ.Κ. Σκήτης του Δήμου Κοζάνης ενώ το μεσημέρι παρευρέθηκε στην Πτολεμαΐδα, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις απόδοσης τιμής, ενώ κατέθεσε και στεφάνι εις μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας.

Τέλος, την Δευτέρα, απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Κοζάνης και η Εύξεινος Λέσχη με θέμα «Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Ημέρες Μνήμης – 3 Ακαδημαϊκοί Συνομιλούν».

Διαβάστε επίσης

Startups: Στο μικροσκόπιο η Δυτική Μακεδονία

Την καθιέρωση τοπικών κινήτρων για την περαιτέρω αποκέντρωση του οικοσυστήματος και την τόνωση της επιχειρηματικότητα στην...

18/06/2021

Κοζάνη: Τι έδειξαν τα rapid tests στην κεντρική πλατεία

Σε τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων (rapidtests) για την covid19 υποβλήθηκαν  55 πολίτες, την Τετάρτη 15 Ιουνίου...

16/06/2021

Τζηκαλάγιας για Υφυπουργό Γιώργο Αμυρά: Δίνει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα

Συνάντηση είχα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Γιώργο Αμυρά για δύο τομείς θεμάτων: 1)δυσλειτουργία- αδυναμίες...

16/06/2021